DomovKulturaNa ogled razstava, posvečena bratoma Grimm

Na ogled razstava, posvečena bratoma Grimm

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper med 1. in 30. oktobrom gosti potujočo razstavo Mednarodne mladinske knjižnice, posvečeno bratoma Grimm. Z razstavo, ki zajema 21 ilustracij, 50 slikanic in dioramo slovenske ilustratorke Maše Kozjek, bodo obeležili tudi teden otroka.

Vsi se spomnimo pravljic bratov Grimm, s katerimi smo kot otroci vstopali v svet domišljije. Le kdo ne pozna pravljic o Rdeči kapici, Pepelki, Sneguljčici in sedem palčkov, Janku in Metki, Volku in sedmih kozličkih ter drugih, ki jih otroci še dandanes radi prebirajo? Ravno te so tema gostujoče razstave Mednarodne mladinske knjižnice, ki jo bo koprska osrednja knjižnica gostila ves oktober.

Razstava z naslovom Tako sta živela do konca svojih dni: Evropa ilustrira brata Grimm, ki se osredotoča na dojemanje pravljic v evropski umetnosti ilustriranja, je na Oddelku za mlade bralce in Oddelku za odrasle koprske knjižnice na ogled od včeraj, 1. oktobra. V ta namen so iz gradiva Mednarodne mladinske knjižnice izbrali izvirne in nenavadne primere, ki so bili izdani v času od preloma tisočletja. Izbor prikazuje, kako kanonizirana besedila bratov Grimm, ikon nemške kulture, upodabljajo, interpretirajo in modernizirajo v drugih evropskih državah v skladu z lastnimi slikarskimi tradicijami.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja