DomovKulturaOsapci se s festivala komedije vračajo s kar dvema priznanjema

Osapci se s festivala komedije vračajo s kar dvema priznanjema

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Kulturno društvo Domovina Osp se je v marcu 2017 udeležila 13. Festivala komedije v Pekrah. Domov so se vrnili s kar dvema priznanjema.

Zmagovalna predstava festivala komedije je po mnenju strokovne žirije postala komedija Plešejo z d’narjem v režiji Edite Frančeškin. Gre za zabavno komedijo Raya Cooneya, ki jo je Edita Frančeškin odlično priredila in posodobila.

Foto: najdi.si

Plešejo z d’narjem in najboljša komedijantka

Predstava je polna sočnega humorja in v vseh pogledih do potankosti premišljena in odrsko izdelana. Polnokrvna komedija je zasnovana na zapletu okoli pomenljive milijonske vsote najdenih evrov sumljivega izvora, ki vzbudi nepoštene namene pri vseh,izjema je le glavna igralka.

Učinkovita scenska postavitev omogoča hitro menjavo prizorov, ki si sledijo v premišljenem živahnem ritmu in nas vedno znova presenečajo in nasmejijo.

Darija Krkoč (na sredini) je postala najboljša komedijantka. Foto: facebook Darija Krkoč

Najboljša komedijantka 13. Festivala komedije v Pekrah je po mnenju strokovne žirije Darija Krkoč. Navdušila je prav z vlogo Julije Piškavec v predstavi Plešejo z d’narjem.

Darija Krkoč je upodobila ženo Jovanina Piškavca dovršeno in pristno. Gledalci namreč dobijo občutek, da imajo pred seboj resnično pošteno žensko, ki je bogastvo ne spremeni, saj v komediji zmešnjav edina ohranja prave vrednote. *