DomovKulturaPevci Obalce srebrni na tekmovanju v Benetkah

Pevci Obalce srebrni na tekmovanju v Benetkah

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Mešani pevski zbor Obalca iz Kopra se je minulo soboto udeležil tekmovanja Claudio Monteverdi, edinega zborovskega tekmovanja v Benetkah, kjer se je uvrstil na zavidljivo drugo mesto.

Tekmovanje je v »najlepšem mestu na svetu« letos potekalo tretjič, in sicer v slikovitem ambientu beneške cerkve San Pietro di Castello. Pevski sestavi so se razlikovali tako po številčnosti kot starosti – poslušalci so lahko prisluhnili otroškim in mešanim zborom ter vokalnim skupinam iz vse Evrope.

Obalca je s štirimi skladbami, dvema sakralnima in dvema skladbama sodobnih slovenskih skladateljev, tekmovala v kategoriji prostega programa, v kateri se je za odličja potegovalo skupno osem zborov. Njihove nastope je ocenjevala mednarodna žirija v sestavi Ivo Antognini (Švica), Sergej Jekimov (Rusija) in Vitautas Miškinis (Litva), ki je Obalci v hudi konkurenci namenila srebrno diplomo.

Pevci in pevke so z izidom tekmovanja zelo zadovoljni in ponosni, da so tako uspešno zastopali Koper in državo Slovenijo, zdaj pa so že z mislimi pri naslednjem projektu, saj decembra že drugič zapovrstjo prirejajo cikel koncertov Pesem našo pojem, na katerem bodo skupaj s čezmejnima zboroma FB Sedej (Števerjan) in Jacobus Gallus (Trst) izvajali sakralne skladbe čezmejnih skladateljev.