DomovKulturaS podelitvijo nagrad sklenili 54. mednarodni Ex-tempore Piran

S podelitvijo nagrad sklenili 54. mednarodni Ex-tempore Piran

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

S podelitvijo priznanj so v soboto na Tartinijevem trgu v Piranu sklenili likovno zgodbo 54. mednarodnega slikarskega Ex-tempora Piran. Tradicionalna prireditev v organizaciji Obalnih galerij Piran je zaobjela dobršen del Slovenije in sosednjo Hrvaško. Letos se je tako prijavilo 231 udeležencev, od tega jih je 203 oddalo svoja likovna dela, za katera je bilo na koncu podeljenih 20 različnih nagrad. Najbolj zaželeno, nagrado grand prix je prejela Katja Bednarik Sudec za Poglede morske deklice, med mladimi pa je slavila Rečanka Tihana Karlovič.

Odprtja razstave v Obalni galeriji Piran se je udeležila podžupanja Mestne občine Koper Maja Tašner Vatovec, Mestna občina Koper pa je odkupila sliko Suzane Marovt z naslovom Soline so zlate.

Organizatorji so tudi letos v sodelovanju z različnimi piranskimi ustanovami, društvi in šolami pripravili številne spremljevalne prireditve, ki so obogatile kulturni utrip mesta, od likovnih in fotografskih razstav do Ex-tempora za otroke in umetniških delavnic.

Mednarodna strokovna žirija v sestavi Jasna Šikanja (Hrvaška), Rolan Marino (Italija), Milena Koren Božiček (Slovenija) in tajnica Tatjana Sirk je opravila izbor 105 slik za razstavo v razstaviščih v Piranu in Portorožu ter podelila več različnih razpisanih nagrad. V Mestni galeriji Piran bo razstava na ogled do 8. decembra, v razstavišču Monfort v Portorožu pa do 10. novembra.

Foto: Jadran Rusjan