DomovKulturaŠelestenja z Rudijem Bučarjem in lutkovno predstavo

Šelestenja z Rudijem Bučarjem in lutkovno predstavo

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta četrtek bo cikel Šelestenja popestril nastop Rudija Bučarja, v petek pa bodo z lutkovno predstavo Super Brina na svoj račun prišli najmlajši.

Cikel Šelestenja, ki nam s spletnimi video prenosi v živo bogati jesenske konce tedna, se nadaljuje z nastopom Rudija Bučarja in lutkovno predstavo Super Brina. Akustični nastop Rudija Bučarja bo ta četrtek, 12. novembra, ob 19.30 moč spremljati na Facebook straneh Visit Koper, eKoper, Center mladih Koper, Radio Koper in JSKD Izola in Koper. Za zvok in sliko bo poskrbel Radio Koper.

Sicer Rudi Bučar z mnogimi svojimi skladbami (avtorskimi in priredbami ljudskih) bogati slovenski glasbeni prostor in ohranja ter plemeniti istrsko kulturno dediščino. Glasbenik in avtor je svojo glasbeno pot začel pred dvema desetletjema in vse od njegovih začetkov je istrsko glasbeno izročilo pomemben del njegovega ustvarjanja in izražanja.
Istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov bo ta četrtek, 12. novembra nastopil v triu – s Primorcema, novogoriškim klaviaturistom Anžetom Vrabcem in koprskim tubistom Goranom Krmacem.

Dan zatem, v petek, 13. novembra, pa bodo s spletnim prenosom lutkovne predstave Super Brina na svoj račun prišli najmlajši. V lutkovni predstavi bosta nastopila Joseph Nzobandora – Jose, ki je tudi avtor predstave, in Ana Rutar. Predstava pripoveduje o deklici Brini, ki zna brati, pisati, šteti in tudi zelo rada računa. Še raje pa se igra s svojim mačkom Zdenkom. Lutkovno predstavo boste prek video prenosa v živo lahko spremljali ta petek, 13. novembra, ob 18.00 na Facebook straneh Visit Koper, eKoper, Center mladih Koper, JSKD Izola in Koper.

Več o ciklu Šelestenja na www.visitkoper.si in Facebook strani Visit Koper.