DomovKulturaŠelestenja z Zoranom Predinom in mladima podjetnicama

Šelestenja z Zoranom Predinom in mladima podjetnicama

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi zadnji oktobrski konec tedna bodo popestrila Šelestenja. V četrtek zvečer bo možno v živo spremljati spletni prenos nastopa Zorana Predina, v soboto pa boste lahko prisluhnili pogovoru z mladima podjetnicama – Leo Pisani in Gajo Hanzel.

Cikel Šelestenja bo tudi ta četrtek in soboto možno spremljati prek spleta. Prek Facebook strani Visit Koper, eKoper, Center mladih Koper, Radio Koper, JSKD Izola in Koper boste v četrtek ob 19.30 lahko v živo spremljali akustični nastop odličnega Zorana Predina. Slovenski kantavtor se lahko pohvali z  enainštiridesetimi objavljenimi glasbenimi albumi, tremi zbirkami uglasbljenih besedil, zbirko anekdot, potopisov in dnevnikov, zbirko kratkih zgodb ter Ježkovo nagrado iz leta 2018. Predin v številnih glasbenih zasedbah uresničuje svoje glasbene ideje, zelo rad pa nastopa tudi sam s kitaro, ko lahko občinstvu predstavi pesmi, ki so primerne koncertnemu razpoloženju. Seveda vedno tudi tiste obvezne, najpopularnejše iz železnega repertoarja, vsakič pa tudi kakšno novo in še kakšno za presenečenje. Tako bo zagotovo tudi ta četrtek, 29. oktobra, ko bo med 19.30 in 21. uro razvajal občinstvo v živo prek spleta.

Sicer nas zanimiv večer v sklopu Šelestenj čaka tudi to soboto, 31. oktobra, ko boste prek omenjenih Facebook strani, pa tudi prek Facebook strani Inkubatorja Sežana lahko prisluhnili pogovoru s podjetnicama Leo Pisani in Gajo Hanzel. Pogovor bo moderiral direktor Inkubatorja Sežana Dorijan Maršič.

Lea Pisani je svetovalka za celovito podobo osebnosti – Image Consultant ter avtorica dveh knjižnih uspešnic o kulturi oblačenja. Lea svetuje in poučuje v okviru različnih izobraževalnih sistemov v številnih organizacijah, svetuje pa tudi posameznikom, ki želijo zavestno oblikovati videz, in jim pomaga pri nakupih. Gaja Hanzel pa je mlada in prodorna grafična ter modna oblikovalka. Med drugim se posveča tudi torbam iz trajnostnih materialov. Kot zanimivost naj povemo, da je izdelala torbo iz ananasovih listov, a več o tem nam bo zagotovo zaupala v soboto.

Cikel Šelestenja se bo prek spleta nadaljeval tudi novembra. V četrtek, 5. novembra no nastopil Adi Smolar, v petek, 6. novembra pa nas čaka komični večer Gorenjski poker  s Sašom Staretom, Rokom Bohincem, Rokom Škrlepom in Nejcem Šmitom.

Več o ciklu Šelestenja na www.visitkoper.si in Facebook strani Visit Koper.