DomovKulturaSobotni večer v znamenju hrvaških in slovenskih pesmi ter plesov

Sobotni večer v znamenju hrvaških in slovenskih pesmi ter plesov

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Hrvaško društvo Istra Piran je v koprskem gledališču včeraj zvečer priredilo Festival hrvaških in slovenskih pesmi in plesov, kjer so udeleženci lahko uživali v tradicionalnih glasbenih in plesnih točkah s celotne Istre.

Prijeten večer sopopestrili številni nastopajoči: Klapa Bevanda, Klapa Semikanta, Marjan Zgonc, Mi trije, ženska Klapa Kaštelanke, HKD Međimurje-Ljubljana, HKD Istra iz Pirana, Mešani pevski zbor HKD Istra Piran, Društvo Sožitje obalnih občin in posebni gost Zdravko Škender.

Med obiskovalci, ki so zapolnili celotno dvorano, so bili tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič z družino, predsednik HKD Istra Piran, Joso Begič ter častni konzul Republike Hrvaške v Sloveniji in predsednik Društva SLO-HR prijateljstva, dr. Božo Dimnik.

Eva Popovič, Boris Popovič, Joso Begič, dr. Božo Dimnik in Darij Novinec
Nastopajoče in obiskovalce je pozdravil župan Mestne občine Koper, Boris Popovič

Gledalci, ki so z bučnimi aplavzi nagradili prav vsakega nastopajočega so bili soglasni, da sta sosednja naroda vedno v prijateljskih odnosih, ne glede na trenutno stanje z arbitražnim dogovorom, saj je to zgolj stvar politike, pesem in ples pa sta različne narode zgolj združevala in povezovala.