DomovKulturaSoustvarite razstavo s svojim utrinkom Tomosa

Soustvarite razstavo s svojim utrinkom Tomosa

KulturaNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Tomosovi motorji Avtomatik so zaznamovali življenja številnih ljudi, legendarni frčoti nas še danes spominjajo na jutranje prihode poštarjev, množične odhode na delo v tovarnah in poletna srečanja najstnikov na ulicah. Razstavo TOMOS, ki jo s številnimi deležniki pripravlja Mestna občina Koper, boste lahko s svojimi utrinki v obliki kratke zgodbe ali fotografije sooblikovali tudi vi.

Več generacij Jugoslovanov, Slovencev, predvsem pa prebivalcev Istre se zelo dobro spominja popularnih motorjev Avtomatik. Tovarna Tomos je nedvomno zgodba o uspehu, legendarne Tomosove stvaritve lahko še danes srečamo na cestah. Na to je ponosna tudi koprska občina, ki bo skupaj s Tomosovim društvom Koper, Pokrajinskim muzejem Koper, Pomorskim muzejem Sergeja Mašera Piran, Fakulteto za humanistične študije, Fakulteto za pomorstvo in promet, Obalnimi galerijami Piran, Pokrajinskim arhivom Koper, RTV Koper – Capodistria, Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper in Avtomatik Deloviščem pripravila razstavo TOMOS.

Razstavo, ki bo ponudila svež pogled na družbeno vlogo tovarne Tomos v Istri, si bodo lahko med marcem in majem v nekdanjem koprskem skladišču soli Libertas ogledali vsi zainteresirani. Ker si na občini želimo, da bi pri oblikovanju razstave sodelovali tudi občanke in občani ter drugi, vas vabimo, da svoj utrinek v obliki kratke zgodbe ali fotografije delite z nami. Svoj utrinek pošljite na naslov razstavatomos@gmail.com oziroma po pošti na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva 10, 6000 Koper, s pripisom za razstavo Tomos.

Pregledna razstava bo sicer razdeljena v šest sklopov: TOMOS in KOPER, TOMOS in MORJE, TOMOS in MOBILNOST, PROPAGANDA TOMOS, TOMOS in DOM ter TOMOS in JAZ.