Tadej Golob ima v načrtu tudi umor v Kopru

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Hiša kulture v Sv. Antonu je v torek, 25. februarja, ob 19. uri gostila enega najbolj priljubljenih slovenskih pisateljev zadnjih let Tadeja Goloba. Z avtorjem kriminalne uspešnice Jezero, ki je pred kratkim kot nadaljevanka doživela premiero na slovenskih TV-ekranih, se je pogovarjala novinarka Primorskih novic Maja Pertič Gombač, za uvod v srečanje pa je zbrane nagovorila Ingrid Celestina iz knjigarne in založbe Libris.

Tadej Golob je nekdanji novinar, alpinist in že nekaj let eden najbolj uspešnih in priljubljenih slovenskih pisateljev. Pred leti je prejel tudi književno nagrado Kresnik. Njegova dela niso omejena na zgolj en žanr, temveč, kot je sam povedal, rad preskakuje z enega na drugega – od družbenih romanov in biografij znanih osebnosti do kriminalk, po katerih je najbolj poznan. Njegov inšpektor Taras Birsa je v podobi igralca Sebastjana Cavazze uspešno zaživel tudi na televizijskih ekranih v šestdelni nadaljevanki, posneti po romanu Jezero. To je bil njegov prvi kriminalni roman, je povedal pred skoraj polno dvorano Hiše kulture v Sv. Antonu, po izidu Leninovega parka in Doline rož pa zdaj nastaja že četrta knjiga v nizu zgodb z inšpektorjem Birso v glavni vlogi.

Na vprašanje, ali bo priljubljenega detektiva in njegovo ekipo kdaj pripeljal tudi v naše kraje, je odgovoril, da ima tudi to v načrtu. Klepet, dolg približno uro in pol, je ob dobro pripravljenih vprašanjih in duhovitih odgovorih minil hitro, po zaključku pa je bil Tadej Golob na razpolago tudi za podpisovanje knjig in klepet s svojimi bralci. Srečanje je pripravila Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper.