DomovKulturaEdinstveno srečanje big bandov Mestne občine Koper

Edinstveno srečanje big bandov Mestne občine Koper

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Organizator Društvo En v sodelovanju z Gledališčem Koper, Mestno občino Koper, JSKD izpostava Koper in ZKD Koper, vabi na unikaten glasbeni dogodek Srečanje big bandov Mestne občine Koper, ki bo potekalo v nedeljo, 23. avgusta, na Martičevem trgu. Ob 19.30 uri bodo obiskovalce zabavali En Big Band, Robert Vatovec Big Band in Bend-it! Orchestra.

O glasbenem dogajanju na polju jazzovske glasbe se redko govori in piše, čeprav ne gre prezreti številnih orkestrov, od ljubiteljskih do profesionalnih, ki tako doma kot v tujini dosegajo zavidljive rezultate.

Med njimi so trije koprski, ki se predstavljajo na glasbeni reviji Big Band Night. Najstarejši je Robert Vatovec Big band, ki izvaja širok repertoar, zajema pa jazz, rok, pop, fusion in avtorsko glasbo. Z zasedbo trenutno nastopa tudi pevka Vivjana. Pred šestimi leti ustanovljeni En big band, ki ga vodi diplomirani jazz glasbenik Sandi Štor, je svojo glasbeno pot začel s »standardnimi« melodijami, danes pa njegov repertoar obsega tudi dela sodobnih slovenskih skladateljev in aranžerjev big band glasbe. Kot tretji se predstavlja Bend-it!, ki ga od njegove ustanovitve leta 2018 vodi priznani saksofonist Lovro Ravbar. Band, ki je začel z izvajanjem swing klasik, pop, rok in funk priredb za big band zasedbe, se danes z avtorskimi skladbami giba v smeri prepoznavnega, a hkrati povsem samosvojega zvoka.

Vstop je prost, vendar je zaradi določil NIJZ število sedežnih mest omejeno.