9. Istrski karneval bo tudi letos poln pustnih zgodb

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto bodo v sklopu 9. Istrskega karnevala koprske ulice zavzeli pustni vozovi, navihane pustne skupine in zabavne maske. Najrazličnejša društva, ki bodo sodelovala na dogodku, pred tem mrzlično urejajo še zadnje podrobnosti.

Skupine, ki bodo nastopile na povorki, bodo namreč morale navdušiti strogo strokovno komisijo, ki bo ocenjevala zahtevnost izvedbe projekta, aktualnost in izvirnost. Vsaka skupina bo imela na voljo natanko dve minuti časa, da predstavi svojo zgodbo.

Skupine, ki bodo nastopile na povorki, bodo morale navdušiti strogo strokovno komisijo. Foto: Vojko Rotar

Strokovna komisija podelila naslednje nagrade: 1. nagrada – pustni voz: vrednostni boni v višini 400 evrov, Agraria Koper, 2. nagrada – pustna skupina: vrednostni bon v višini 200 evrov, Radio Capris. Komisija, sestavljena iz članov sodelujočih skupin oz. vozov: 1. nagrada – pustni voz: vrednostni bon v višini 400 evrov, Automatic servis, 2. nagrada – pustna skupina: vrednostni bon v višini 200 evrov, Vinakoper. 

Na pustno povorko je prijavljenih 5 pustnih skupin, 14 pustnih vozov in 3 etnografske maske. S Cirkusom v Marezigah in Movraškim cirkusom vas bodo navduševali člani PO Marezige in TRŠKD Movraž. Problem z zaščito terana bodo reševali DŠKR Lopar s predstavitvijo Neč ku refošk in TKD Pomjan s 50 odtenki terana, ŠD Bas šport bo s temo Ne damo brkinskega šnopca opominjal, da bi bilo nujno na evropski ravni zaščititi tudi brkinsko žganje, VD Konca vas pa bo s Prvo vinsko trto na Marsu dokazalo, da trta odlično uspeva tudi na drugih planetih.

Družbenokritične, zabavne in etnografske maske

Družbenokritične teme bodo predstavili TKŠD Kraški rob iz Črnega Kala z Isteriksom in Koperiksom proti cesarju, TŠKD sv. Miklavž Gračišče z Zdravstvena reformo in TD Šmarje z Našo malo Štmarsko kliniko.

Kot se za pusta spodobi, bo poskrbljeno tudi za glasbo, ples in rajanje. KD harmonikarjev iz Izole bo šlo S harmoniko po ribe, člani plesne in akrobatske skupine ŠK Salto se bodo prelevili v Salto opice, plesalci AKS dance studia pa v Žabe iz Valmarina.

Na pustno povorko je prijavljenih 5 pustnih skupin, 14 pustnih vozov in 3 etnografske maske. Foto: Vojko Rotar

Nastopili bodo še KD Istrski grmič z “Ženeštro” iz Valmarina, društvo Sožitje obalnih občin s svojimi SožitkotiKUŠD Behar bo Slovenijo in svet reševalo s pomočjo junakov starega EgiptaTD Dekani bodo predstavili Pingvine siz Dekanov, KTŠD Pod steno Črnotiče pa Zlati bron. Gugo Loka bodo prikazali Loški pradanes, PGD Hrvatini Škicet JRM mornarico, KS Jagodje – Dobrava bo predstavilo istrskega rožarja, FD Rožmarin Dolena pa Jüreka, Rabolja in njune spremljevalceDTŠKR Rakitovec bodo s seboj pripeljali tradicionalne rakitovske mačkare.*

PUSTNI VIKEND V KOPRU: Kje bodo zapore cest?