DomovNaši krajiACTIVE KOPER: Priljubljen tako med domačimi kot tujimi gosti

ACTIVE KOPER: Priljubljen tako med domačimi kot tujimi gosti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Obisk centra vodnih športov v Žusterni, kjer poteka športno-rekreacijski projekt koprske občine Active Koper, se je v zadnjem obdobju, ko center dobiva končno podobo in širi svojo ponudbo, izrazito povečal. Največ je zanimanja za najem supov, hit so tudi napihljiva igrala. Okoli dve tretjini uporabnikov je iz Slovenije, a delež tujcev narašča.

Projekt Active Koper je po treh letih dobil končno lokacijo v novem centru vodnih športov v Žusterni. V njegovem okviru so tudi letos med 15. junijem in 30. septembrom obiskovalcem na voljo številne aktivnosti na in ob vodi. Kot so za STA ocenili v Turistični organizaciji Koper, je bil obisk v prvem mesecu obratovanja glede na to, da je območje še delno v gradnji, v skladu s pričakovanji. V zadnjem tednu, ko center dobiva končno podobo in so v ponudbo dodali še napihljiva igrala Sea Fun, pa se je obisk izrazito povečal.

Veliko zanimanja za supanje

Največ povpraševanja je že tretje leto zapored po najemu supov. K zanimanju zanje pripomore tudi dejstvo, da aktivnost ne zahteva predhodnega znanja in uporabniki uživajo na vodi že po kratkih navodilih informatorja in nekaj zavesljajih na vodi, ugotavljajo v turistični organizaciji. Od 1. avgusta so pravi hit tudi že omenjena napihljiva igrala na vodi, še vedno pa je precej povpraševanja tudi po kajaku, tečajih jadranja na deski, pedalinu, kolesih in drugih storitvah iz ponudbe.

Kot ocenjujejo v turistični organizaciji, so uporabniki letošnje novosti zelo dobro sprejeli. Poleg napihljivih igral so te dni pravi magnet za obiskovalce plaže tudi električni vodni skuterčki, namenjeni najmlajšim. Vedno zabavna je tudi zorbing žoga, številni pa se za pot do Izole ali Kopra odločijo prepeljati s kolesi in štirikolesniki.

Čeprav posebne statistike ne vodijo, je okoli dve tretjini uporabnikov iz Slovenije, preostanek pa iz tujine. Pri tem opažajo, da delež tujih obiskovalcev vztrajno narašča. “Pretežno gre za turiste, ki si z aktivnostmi popestrijo dopust, kar sovpada z namenom projekta Active Koper,” so navedli in dodali, da je razveseljivo, da med uporabniki tudi veliko koprskih občanov, saj je namen projekta tudi njim ponuditi aktivno preživljanje prostega časa, spoznavanje z različnimi morskimi športi in sproščanje ob morju.