AKS dance studio ponovno z odličnimi rezultati

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo soboto, 25. januarja, se je koprsko Plesno društvo AKS dance studio udeležilo 2. kvalifikacijske tekme za državno prvenstvo v navijaških plesih – Ljubljana OPEN 2020. Tudi tokrat so se domov vrnili s šopkom medalj, ki so jih dosegli v različnih standardnih in plesnih kategorijah.

Da je Koper mesto plesa in navijaških skupin, ki s svojimi nastopi osvajajo širno Slovenijo in tujino že več let dokazuje koprsko Plesno društvo AKS dance studio, ki je tudi tokrat v Ljubljani na Kodeljevem poskrbelo z vrhunskimi nastopi. Najbolje so se tokrat odrezali v kategorijah mini cheer POM in HIP HOP člani, kjer sta Mini Queens in Queens osvojile prvo mesto, medtem ko je bila skupina Little Queens v kategoriji cheer POM otroci tretja.

Poleg tega je plesna skupina Little Queens v kategoriji HIP HOP med 16 ekipami zasedla sedmo mesto, Junior Queens so v kategoriji HIP HOP CHEER mladinci osvojile šesto mesto, v CHEER POM mladinci pa dvanajsto mesto. Zlate Queens so ob zlatu v kategoriji HIP HOP v članski CHEER POM konkurenci osvojile še odlično tretje mesto.

Članice Plesnega Društva AKS dance studio v marcu čaka še mednarodno tekmovanje na Dunaju in kvalifikacijsko tekmovanje v Logatcu FROGS CHEER CUP 2020.

Cheer oziroma navijaški ples izhaja iz Združenih držav Amerike in je del športne panoge cheerleading. Je skupinski šport, sestavljen iz različnih slogov plesa, najpogosteje iz cheer poma, cheer hip hopa ali cheer jazza. Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je primeren za razvoj otrok in mladine ter prispeva h kakovostnejšemu preživljanju njihovega prostega časa.