Arethusa otvorila potniško sezono

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Po lanski uspešni potniški sezoni se je danes na potniškem terminalu v Kopru privezala Arethusa, prva potniška ladja letos.

Naj spomnimo, da je bilo leto 2016 drugo najuspešnejše leto po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi in skoraj 110.000 turisti rekordno.

Na račun potniških ladij cveti tudi turizem, saj imajo potniki možnost obiskati tako kraje v obalnem zaledju kot tudi nekatere največje znamenitosti Slovenije. Vse več je namreč tistih, ki se odločajo za izlete po naši čudoviti Sloveniji.

Zadnja ladja, ki je obiskala Koper v lanski sezoni, je bila Viking Sea. Foto: arhiv ekoper.si

Lanskoletna več kot uspešna sezona pomorskega potniškega turizma v Kopru je zagotovo plod odličnega sodelovanja med Mestno občino Koper, Luko Koper in turističnimi agencijami ter ladijskimi agenti. Pohvalimo se namreč lahko s kar 69 prihodi ladij in približno 79.000 potniki, ki so obiskali naše mesto.

Arethusa prva potniška ladja v sezoni 2017

Arethusa je potniška ladja v lasti ladjarja Grand Circle. Zgrajena je bila leta 2008 in trenutno pluje pod zastavo Malte. Spada med manjše potniške ladje, saj meri le 60 metrov. Pohvali se lahko s 26 kabinami, ki gostom nudijo vse potrebno udobje.

Arethusa je otvorila sezono 2017. Foto: Slavko Gračnar

Gostje si lahko privoščijo sproščen klepet na sončni terasi ali pa v udobnih barskih naslanjačih berejo najljubšo knjigo.  Arethusa bo svojo pot že danes nadaljevala proti Puli. *