DomovNaši krajiArso razglasil oranžen alarm – opozorilo velja tudi za Obalo!

Arso razglasil oranžen alarm – opozorilo velja tudi za Obalo!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Agencija za okolje je za danes izdala oranžno opozorilo zaradi prehoda hladne fronte z nalivi in krajevno močnejšimi nevihtami, predvsem v južni polovici Slovenije, tudi na Obali. Ob pogostih nalivih bodo v večjem delu države hitro naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke. Ob tem so možna tudi razlivanja rek, opozarjajo.

Danes čez dan in ponoči bodo predvsem v južni polovici Slovenije nevihte z močnimi nalivi. Drugod po državi se bodo popoldne in zvečer padavine krepile, najmočnejše bodo predvidoma v nočnem času. Jutri čez dan bo dež slabel in do večera povsod ponehal.

Ob močnih nalivih in krajevnih nevihtah, ki se bodo danes in v nedeljo dopoldne pojavljali po državi, lahko manjše reke in posamezni hudourniški vodotoki hitro in močno narastejo. Pri tem lahko nastopijo razlivanja, ki so bolj verjetna na jugozahodu, drugod po Sloveniji pa niso povsem izključena. Še vedno opozarjajo tudi pred možnimi razlivanji hudourniških vodotokov in manjših rek, ki bodo ob pogostih nalivih do nedelje dopoldne hitro naraščali.