Bogato dogajanje nas bo spremljalo tudi v letu 2017

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi v tem letu se v Mestni občini Koper obeta veliko zanimivih dogodkov in prireditev. Med večjimi zagotovo ne gre spregledati 9. Istrskega karnevala, ki bo konec februarja znova popestril dogajanje v slovenski Istri. V Kopru bo Istrska pustna povorka v soboto, 25. februarja 2017.

Razgibano dogajanje v pomladnih mesecih

Razgibano dogajanje se bo nadaljevalo tudi v pomladnih mesecih. Drugi vikend v aprilu (8. in 9. aprila 2017) bo zaznamoval Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrski maraton. Osrednje prizorišče maratona bo letos Koper. Prijave na maraton so že odprte, zato pohitite in si zagotovite sodelovanje na največjem tekaškem dogodku v slovenski Istri.

Tudi mesec maj bo v Mestni občini Koper minil v znamenju številnih prireditev.

Med večjimi dogodki naj izpostavimo tradicionalno prireditev Koper na dlani, ki bo 14. maja, v drugi polovici meseca pa ste vabljeni na Pristaniški dan in Praznik Refoška.

Tudi med poletnimi meseci vam v Kopru nikakor ne bo dolgčas. Foto: arhiv ekoper.si

Junij bo predvsem glasbeno obarvan. Med glasbenimi dogodki naj izpostavimo Caprisov koncert, festival novih skladb FENS in 13. Festival big bandov Marezijazz. Tudi med poletnimi meseci vam nikakor ne bo dolgčas, saj bo Koper v začetku julija znova prizorišče Eurofesta, Fešte kalamarov, Folkesta in Rumene noči, avgusta pa poleg ostalih prireditev ne pozabite na Oživelo ulico in PUF festival.

September bo znova najslajši, saj 23. in 24. septembra v Koper prihaja Sladka Istra. Oktober bo čas za tradicionalne Dneve kmetijstva, november pa je rezerviran za tradicionalna martinovanja, zadnji mesec v letu pa bo znova minil v znamenju številnih prazničnih prireditev. *