DomovNaši krajiBogato dogajanje v sklopu Poletne muzejske noči

Bogato dogajanje v sklopu Poletne muzejske noči

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, v soboto, 16. junija, bodo dogajanje v destinaciji Koper popestrili Poletna muzejska noč, Odprta kuhna in tradicionalno praznovanje sv. Nazarija.

Bogato dogajanje bodo med 13. in 15. uro na Titovem trgu  sprva zaznamovali starodobniki Adria Classic, ki se bodo podali na 22. Rally starodobnih vozil. Med  18. in  19. uro bo v palači Belgramoni Tacco  lov na zaklad in spoznavanje muzejskih zbirk malo drugače, ki bo namenjeno učencem od 4. do 9. razreda.

Na Titovem trgu 22. Rally starodobnih vozil. Foto: arhiv

Med 19. in 19.30 bo v oddelku za  mlade bralce Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Zgodba o razvoju letalstva – LINDBERGH: velika pustolovščina letečega Miška, medtem ko bo med  19:30 in 20. uro v Pretorski palači odprtje razstave Slovenska Istra »od anbot«, na kateri bodo razstavili fotografije življenja v Istri nekoč avtorja Ubalda Trnkoczyja. Med 20. in 20.30 bodo brezplačni vodeni ogledi Pretorske palače,  med 21. in 22. uro pa bo v Palači Belgramoni Tacco modna revija z Majo Ferme, Rokom Širokom, Društvom Nautilus in World Top Model Slovenia z naslovom Zeleni dragulj iz Pohorskih globin.

Med 22. in 22.30 bodo v koprski stolnici slovesne večernice, med 23. in 23.30 pa bodo brezplačni vodeni ogledi protokolarno-prireditvene dvorane sv. Frančiška Asiškega. Sicer pa bo od 18. ure dalje brezplačen tudi obisk mestnega Zvonika.

Podroben program Poletne muzejske noči v organizaciji Pokrajinskega muzeja in v sodelovanju z Mestno občino Koper ter drugimi organizacijami  je dostopen na tej povezavi.

Dogajanje v mestu bo jutri še dodatno popestrila Odprta kuhna, ki bo na Carpacciovem trgu in v Taverni med 11. in 21. uro. Sobotno in nedeljsko dogajanje pa bo obogatilo tudi tradicionalno praznovanje Sv. Nazarija.