Bralci znova med knjižne police Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Od ponedeljka, 1. junija 2020, se bodo lahko ljubitelji knjig znova sprehodili med policami Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper in sami izbrali gradivo. Poleg tega se bodo odprli krajevni knjižnici Semedela in Markovec ter Oddelek za domoznanstvo in kulturno dediščino.

Z naslednjim tednom bodo vsi oddelki knjižnice obratovali po ustaljenem urniku, ki ga najdete na spletni povezavi. Znova bosta možna dostop do polic in samostojna izbira gradiva, še vedno pa lahko bralci naročijo do pet knjig na katalogu COBISS+. Za občane, ki zaradi različnih razlogov ne morejo do knjižnice, bo na voljo izposoja knjižnega gradiva z brezplačno dostavo na dom.

Ob obisku knjižnice bo treba upoštevati določena priporočila, predvsem je pomembno, da knjižnico obiskujete posamično in le, če ste zdravi. Na vhodu bo treba obvezno razkužiti roke, obvezna bo uporaba zaščitne maske, med obiskom knjižnice pa upoštevajte varnostno razdaljo. Gradivo, ki ga boste prelistali, bo treba odložiti na označena mesta, nato bo knjiga nekaj dni v karanteni. Čitalniški prostori in računalniki do nadaljnjega ostajajo zaprti.

Iz knjižnice sporočajo, da je še do petka, 29. maja 2020, mogoče vrniti izposojeno gradivo brez zamudnine za obdobje, ko je bila knjižnica zaradi epidemije zaprta. Izjema so člani knjižnice s stalnim prebivališčem v tujini, ki bodo gradiva vrnili ob vnovičnem odprtju meja.