DomovNaši krajiCarpaccio 500: Najvišje nacionalne ustanove podprle projekt

Carpaccio 500: Najvišje nacionalne ustanove podprle projekt

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Podpora Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije in dr. Ferdinanda Šerbelja iz Narodne galerije dokazuje odličnost projekta, ki promovira dediščino Vittoreja Carpaccia v Kopru.

Direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije Jernej Hudolin, vodja oddelka za štafelajno slikarstvo Restavratorskega centra ZVKDS mag. Barbka Gosar Hirci in kustos Narodne galerije dr. Ferdinand Šerbelj so v pisnih izjavah podprli projekt Pokrajinskega muzeja Koper Carpaccio500 in ocenili, da je na inovativen in strokoven način prikazal umetnostnozgodovinske in konservatorsko-restavratorske vsebine.

Foto: arhiv ekoper.si

Razblinili so se tudi dvomi o pristopih, uporabljenih v projektu

S tem so potrdili upravičenost vseobčinskega truda, da bi javnost seznanili s pomembno dediščino, ki jo je Vittore Carpaccio pustil Kopru in tudi razblinili dvome nekaterih o strokovni ravni uporabljenih pristopov.

Da je tema zanimiva tudi mednarodno, kaže odločitev, da se Carpaccio500 letos vključi v januarsko-februarsko izdajo nacionalne revije Urada Vlade RS za komuniciranje SinfO – The Best from Slovenia.
*