DomovNaši krajiCenter mladih Koper bo jesenoval na spletu

Center mladih Koper bo jesenoval na spletu

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi drugi val epidemije koronavirusa je onemogočil izvedbo dogodkov, organizatorji so morali veliko svojih aktivnosti prenesti na splet. Podobno je v Centru mladih Koper, ki tudi tokrat vabi vse, da se jim pridružijo na virtualnem popotovanju. 

Zaprtje mladinskih centrov je prineslo projekt poslikave Centra mladih Koper, ki bo tako dobil novo, svežo podobo. CMK se je z okoliščinami, ki jih je prinesel novi koronavirus, znal spopasti, organizatorji so številne aktivnosti preselili na splet. Eden festivalov, ki ga v poletnih mesecih niso mogli izpeljati v želenem obsegu, je CmoKFest, festival od mladih, za mlade. Ta združuje različne ustvarjalne delavnice, športna tekmovanja in koncerte. Ob tem se je organizatorjem porodila ideja CmoKFest Showa, spletne oddaje, ki bo združevala glasbene, pesniške, plesne ter ostale ustvarjalne in športne dejavnosti, ki jih bodo mladi posneli kar v domači dnevni sobi.

Oddajo bodo v živo predvajali v četrtek, 26. novembra, na Facebook strani Centra mladih Koper (povezava do dogodka).

Kot del Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, CMK v obliki spletnih prenosov skrbi za tehnično brezhibno izpeljane spletne družabne večere »Šelestenja«. V sodelovanju z Mestno občino Koper in drugimi partnerji jih organizira v dvorani Sv. Frančiška Asiškega. Prek spletnega prenosa so do zdaj v živo nastopili številni znani umetniki, kot so Ditka, Zoran Predin, Tabu, že jutri bo nastopila tudi legenda slovenske kantavtorske glasbe Adi Smolar.

V Centru mladih Koper še vedno poteka spletni koncertni program, doslej so zaradi trenutnih razmer uspeli izpeljati le magično-intimni koncert dueta Rosppik, ki mu lahko prisluhnete na naslednji povezavi.

Da bi mladi ostali družabni in v stiku, je na voljo CMKlepet, ki jim omogoča krajšanje časa in preganjanje dolgčasa. Nazadnje pa je CMK-jev Facebook profil postal tudi INFOrmator, ki mlade obvešča o trenutnih razmerah in ukrepih, ki so ključne za povezovanje z društvi in strokovnimi službami.