CIMOS: Italijanski sklad nakazal kupnino

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Italijanski sklad Palladio Finanziaria je minuli teden na poseben račun nakazal kupnino za 92-odstotni delež Cimosa, je danes poročala televizija POP TV. Kupnina v višini 100.000 evrov bo na računu počakala na skupščino družbe, ki naj bi bila sredi meseca in na kateri naj bi državni lastniki potrdili posel.

Italijanski sklad, ki bo posel izpeljal prek svoje družbe TCH Cogeme, bo poleg kupnine prevzel 110 milijonov evrov dolga in družbo takoj dokapitaliziral z vsaj 20 milijoni, bolj verjetno pa s 35 milijoni evrov, v nadaljevanju pa naj bi se ta številka dvignila na 50 milijonov evrov, je poročala televizija.

Foto: arhiv ekoper.si

Najprej bo odločal nadzorni svet

Po pisanju časnika Dnevnik izpred desetih dni bo po nakazilu kupnine o kupčiji najprej odločal nadzorni svet Cimosa, nato pa na skupščini v maju lastniki koprske družbe – Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), komercialne banke v slovenski lasti, SID banka in Mednarodna finančna korporacija (IFC) iz skupine Svetovne banke.

Po navedbah časnika so del prevzemnega aranžmaja dogovor z bankami upnicami o prestrukturiranju obveznosti, kupoprodajna pogodba ter tudi plačilo sedmih milijonov evrov Hrvaški za domnevne Cimosove obveznosti do nekdanje Riječke banke. *