DomovNaši krajiCMK tudi med šolskimi počitnicami ne miruje

CMK tudi med šolskimi počitnicami ne miruje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper tudi med šolskimi počitnicami pripravlja zanimiv spekter aktivnosti in dogodkov.

Že danes lahko začnete teden z rekreacijo. Ob 19. uri je na sporedu telovadba, ki se ponovi tudi v sredo.

Jutri se lahko odpravite po poteh Mjanmarja in spoznate skrite kotičke tega obmorskega bisera Azije. Za vse, ki si želite odigrati partijo kalčeta, biljarda in ostalih namiznih iger, pa ne zamudite torkovega družabnega večera.

V četrtek bo v centru mladih dogajalo na polno. Ob 17. uri je na sporedu drugi del kreativnih delavnic Literarnega kluba, ob 18.30 sledi Forumsko gledališče, ki je ena izmed stopenj znotraj Gledališča zatiranih, ob 20. uri pa 29. edicija Obalnih rim.

Foto: CMK

Začetke tehnik gledališča zatiranih (teatro dell’oppresso oziroma Theatre of the Oppressed) se pripisujejo Augustu Boalu in segajo v 60-ta leta v Brazilijo. Uporablja se kot orodje za družbene spremembe na individualni, lokalni in globalni ravni. Različni pristopi in tehnike, se uporabljajo za družbeni in politični aktivizem, reševanje sporov, terapijo in zagovorništvo.

Počitniški teden se v centru zaključuje v zvokih reggae glasbe. Odrske deske bodo greli Raggalution iz Kranja, ki že od leta 2011 ustvarjajo svojo edinstveno interpretacijo reggae glasbe. Za ogrevanje in after pa bodo poskrbeli krojači obalne reggae scene Freedom Fighterssound.