DomovNaši krajiDanes v Kopru Oživela ulica

Danes v Kopru Oživela ulica

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Klub študentov občine Koper nocoj v Kopru pripravlja tradicionalno prireditev Oživela ulica. Že 18. prireditev s programom za različne okuse bo potekala pod osrednjo temo Wonder Street (Čudežna ulica), saj si želijo v mestu pričarati čarobnost.

Oživela ulica bo potekala med 20. in 24. uro in bo povezovala dogajanje na šestih različnih prizoriščih v okolici Kidričeve ulice. V klubu sicer pravijo, da si želijo s prireditvijo spodbuditi oživitev celotnega starega mestnega jedra Kopra skozi celo leto.

Prireditev seveda ni namenjena le študentom. “Želimo ustvariti primerno okolje za druženje lokalnega prebivalstva in spodbujanje k aktivnemu vključevanju v koprsko življenje,” pravijo v klubu. Prizorišča so razdelili na različne kotičke za različne generacije in okuse.

Na stojnicah, ki jih bodo postavili vzdolž Tomšičeve ulice, se bodo predstavili različna obalna društva, neprofitne organizacije, zavodi, umetniki in drugi.

Na prizoriščih na okoliških trgih pa bodo potekale različne aktivnosti in dogajanja za vse generacije. Otroci bodo lahko obiskali otroški kotiček, malo starejši pa adrenalinski kotiček s skate parkom. Tam bodo še športno/kulturni kotiček, kot tudi umetniški in kulinarični kotiček.

V Taverni bodo nastopali glasbeniki Perkakšns, Wrong Generation in Ana Pupedan, v atriju Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem pa Silent party, tiha zabava na prostem.