DomovNaši krajiDekanski krajevni praznik z novo pridobitvijo

Dekanski krajevni praznik z novo pridobitvijo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Sobotni program v Dekanih se je začel že v jutranjih urah z dnevom odprtih vrat domačega prostovoljnega gasilskega društva in s tradicionalnim, desetim jubilejnim pohodom po krožni poti do Tinjana in nazaj, v popoldanskih urah pa so namenu predali prenovljen park v središču vasi.

Mestna občina Koper je namreč v sklopu približno 50 tisoč evrov težke naložbe popolnoma prenovila park nasproti vaške cerkve, tlakovala poti v parku, vanj namestila novo otroško igralo in poskrbela za ozelenitev. Poleg tega so v parku uredili tudi dva manjša vodometa in ob bližnjem asfaltnem igrišču postavili manjše tribune. Obnovil se je tudi kamnit zid, uredila razsvetljava parka in postavile dve novi klopi. V okviru prenovitvenih del so bile premeščene in na novo postavljene tri skulpture lokalnih ustvarjalcev, ki so na tak način postale del nove zgodbe parka, ki se odslej kaže v novi podobi.

Kot je povedal predsednik sveta KS Dekani Alfred Štefančič, se je na prošnjo Dekančanov odzvala Lama Dekani oziroma skupina Titus, ki je financirala nakup novi košarkaških košev. Tako sta predsednik sveta KS Dekani Alfred Štefančič in župan Mestne občine Koper Boris Popovič prva metala v nove koše in tako simbolično namenu predala novo pridobitev.

Program se je nadaljeval na priljubljenem zbirališču v središču vasi, takoimenovanim »dopolavorjem«, kjer so Lovski pevski zbor Dekani, učenci OŠ Dekani, otroci Vrtca Dekani, Tjaša in Igor Rihter, Tarcizija Kofol in Nevjo Miklavčič ter harmonikarji poskrbeli za bogat kulturni program.