DomovNaši krajiDelni zbor krajanov Škofije in nezaupnica Edmondu Gašparju

Delni zbor krajanov Škofije in nezaupnica Edmondu Gašparju

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V torek je na Škofijah potekal delni zbor krajanov, ki so izrazili nezadovoljstvo nad delom predsednika krajevne skupnosti Edmonda Gašparja. Zbora se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

V vaški hiši se je zbralo več kot sto krajanov in predstavnika Mestne občine Koper – svetovalec župana Dejan Škerlič in vodja urada za gospodarske javne službe in promet Nataša Likar.

Navzoče je uvodoma pozdravil član sveta krajevne skupnosti in predsednik vaškega odbora Rino Hrvatin, ki je vodenje zbora predal Maksu Turščaku. Na dnevnem redu se je znašlo poročilo vaškega odbora za leto 2016, plan za leto 2017, informacije strokovnih služb Mestne občine Koper o investicijah, ki se bodo izvajale v letošnjem letu, in točka razno.

Kanalizacija in krpanje cest 

Na delnem zboru krajanov so prebivalci KS Škofije predstavili problematiko ceste in kanalizacije.

Koprski župan Boris Popovič s krajani Škofij. Foto: ekoper.si

Župan Boris Popovič je zagotovil, da bodo vsa manjša dela, ki so jih krajani izpostavili kot problematična, izvedena v roku dveh mesecev, hkrati je krajanom razložil problem, ki je vezan na izvedbo projekta kanalizacije. Tovrstne naložbe so namreč zahtevne, saj glavni kanali navadno potekajo po nenaseljenem področju in tudi več kilometrov daleč. Sam se sicer zaveda pomena takšnih naložb, saj je zgrajeno primarno kanalizacijsko omrežje osnova za hišne priključke.

“Celotna investicija v kanalizacijo znaša več kot tri milijone evrov, kar ni majhen znesek. Kanalizacija je trenutno edina stvar, za katero lahko pridobimo evropska sredstva. Nesmiselno je torej, da iz lastnih sredstev črpamo denar, ko pa lahko kar 85 odstotkov investicije krijemo iz evropskih sredstev. Vse ostalo, kar so danes krajani povedali, da jih še teži, lahko občina uredi v roku dveh mesecev. Vesel sem, da sem danes tukaj in sem lahko slišal vaša mnenja,” je krajanom pojasnil župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Že pred časom smo na našem portalu poudarili, da izgradnja komunalne infrastrukture na območju KS Škofije nikakor ni »izpadla« s seznam investicij in je še vedno med prioritetnimi nalogami Mestne občine Koper.

Kanalizacija na Škofijah buri duhove

Krajani predsedniku krajevne skupnosti izkazali nezaupanje

Delnega zbora krajanov na Zgornjih Škofijah se je udeležil tudi predsednik krajevne skupnosti Edmond Gašpar, ki so mu krajani jasno izkazali nezaupanje. Iz njihovih vrst je bilo večkrat moč slišati, da jih predsednik krajevne skupnosti ne posluša in dela predvsem samovoljno, kar dokazuje tudi zgodba družine Sušelj. Kot pravi Davorka Sušelj, se je na krajevno skupnost večkrat obrnila s prošnjo po ureditvi odvodnjavanja, a je vsakič znova naletela na gluha ušesa. *

Družina, ki se je borila z meteorno vodo, je le dočakala rešitev. Foto: ekoper.si

“Na krajevno skupnost, ki ji predseduje Edmond Gašpar, sem se večkrat obrnila s prošnjo po ureditvi odvodnjavanja, saj nam je ob vsakem večjem nalivu zamakalo hišo, a posluha ni bilo. Tako sem se obrnila direktno na občino. Županu Borisu Popoviču sem hvaležna, saj je takoj ukrepal. Končno so naše noči mirne in brez strahu pred poplavljeno hišo,” je za eKoper povedala Davorka Sušelj.