Do delovne sile in dela prek Flexyteama

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V času poletne turistične sezone si bodo delodajalci in iskalci zaposlitve lahko pomagali z aplikacijo Flexyteam. Gre za prvo slovensko specializirano aplikacijo za povezovanje iskalcev dela in delodajalcev v turistično-gostinski dejavnosti.

Start-up podjetje Flexyteam je v začetku junija na trg lansiralo prvo slovensko specializirano mobilno aplikacijo za iskanje dela v turistično-gostinski panogi. Gre za novo orodje, ki iskalce dela in delodajalce na temelju personaliziranih oglasov povezuje na hiter, preprost in pregleden način. Cilj aplikacije je spodbujati delodajalce k nudenju čim boljših pogojev za delo, iskalce dela pa k čim boljšemu opravljanju storitev.

Mobilno aplikacijo je mogoče naložiti brezplačno (Google Play, App Store), namenjena pa je različnim iskalcem dela, od dijakov do upokojencev, od iskalcev prve zaposlitve do tistih, ki se ozirajo za boljšimi priložnostmi. Aplikacija vsebuje vse ključne informacije o delu, obvezen podatek je tudi plačilo, kar dodatno pospeši izbor ponudnikov dela. Integrirana klepetalnica omogoča hitrejšo komunikacijo, v koledarju pa ima deloiskalec zabeležena vsa sodelovanja in strokovna usposabljanja. Po koncu sodelovanja lahko deloiskalec in delodajalec ocenita sodelovanje in delovno izkušnjo, kar prispeva k večji preglednosti na trgu dela.

Bistvena prednost aplikacije Flexyteam v primerjavi z ostalimi zaposlitvenimi portali in aplikacijami je, da je specializirana. Aplikacija zajema več kot 400 različnih poklicev in specializacij na devetih področjih dela v turistično-gostinski dejavnosti: od hotelirstva, zdravilišč, igralništva in kongresov do kulinarike in strežbe, seznam pa sproti dopolnjujejo.

Kot pravi Koprčanka Maja Križmančič, direktorica in ustanoviteljica podjetja Flexyteam, je razvoj aplikacije plod timskega dela sodelavcev z različnih področij. Po več kot 20 letih izkušenj v turistično-gostinski dejavnosti se še predobro zaveda pomena ustreznega kadra in pred dvema letoma se ji je skupaj s sodelavci porodila zamisel o mobilni aplikaciji. Z njo želijo kadrovskim službam in podjetnikom ponuditi učinkovito orodje, s katerim bodo povečali kakovost dela in pospešili izbor najustreznejših kandidatov. Podjetja bodo za neomejeno uporabo aplikacije in prav tako neomejeno število objav oglasov plačevala naročnino, ki bo odvisna od njihove velikosti in pogodbenega razmerja. Do konca julija letos pa bo uporaba aplikacije za podjetja brezplačna.

Nagradni natečaj: »Delaj z veseljem – privšečkaj si nagrado!«

Poslanstvo Flexyteama ni le v tehnološki rešitvi, temveč v celovitem pristopu k reševanju problematike, povezane s pomanjkanjem ustreznega kadra v turistično-gostinski panogi. Z aplikacijo, izobraževanji in dogodki, ki jih Flexyteam načrtuje, želijo prispevati k promociji in dvigu ugleda tovrstnih poklicev. Tako so 10. junija začeli s kampanjo »Delaj z veseljem – privšečkaj si nagrado!«, s katero želijo med dijaki, študenti in brezposelnimi doseči večjo ozaveščenost glede raznolikosti teh poklicev. K sodelovanju vabijo vse, ki želijo na ustvarjalen način skozi fotografijo ali krajši video posnetek izraziti tisto, kar imajo pri delu v turizmu in gostinstvu najraje. Kot pravi Križmančičeva, je med nami veliko vzornikov, ki delo opravljajo na zanimiv, kreativen način. Ti posamezniki so najboljši predstavniki turistično-gostinskih poklicev in zgled vsem, ki delovnih izkušenj še nimajo. Ne nazadnje Flexyteam k sodelovanju vabi tudi podjetja, ki želijo deliti dobre prakse. Kampanja bo trajala od 10. junija do 30. septembra 2019. Fotografije in video posnetki, ki bodo največkrat všečkani, pa bodo nagrajeni.

Več o kampanji »Delaj z veseljem – privšečkaj si nagrado!« na www.flexyteam.com.

Povezava na promocijski video Flexyteam