DomovNaši krajiDogajanje v septembru bo zanimivo

Dogajanje v septembru bo zanimivo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 10. septembra, bo koprska Taverna gostila Festival slovenskih LAS (lokalnih akcijskih skupin). Na stojnicah se bodo predstavili različni razstavljavci iz vse Slovenije. Med 9. in 14. uro bodo za kulturni program poskrbeli podeželski kraji iz Slovenije in tujine. Prepletali se bosta naravna in kulturna dediščina podeželja.

sladka istra 1

Sladka Istra 2016 bo 17. in 18. septembra ponudila paleto barvitih sladic. Nikakor ne smete zamuditi delavnic priznanih slaščičarskih mojstrov in vodenih degustacij sladkih vin, penin, piv in koktajlov. V okviru Sladke Istre se boste lahko preizkusili tudi v nordijski hoji ali pa sodelovali v humanitarnem teku Iskrica Nedeljskega. Umetniškim dušam je namenjen ex tempore in odprti atelje Sladke Istre. Z različnimi delavnicami in dejavnostmi bo poskrbljeno tudi za najmlajše.

ObalniKolesarskiMaraton_27092015_FotoVojkoRotar-4253

Zadnji septembrski konec tedna nas čaka Istrski kolesarski maraton. Že v petek, 23. septembra, bo potekal program za otroke in šolske skupine. V nedeljo, 25. septembra, pa se bodo kolesarji preizkusili na treh trasah maratona – kratki (17 km), srednji (51 km) in dolgi (75 km). Prijave za maraton bodo na info točki sprejemali v soboto, 24. septembra. Lahko pa se prijavite že sedaj, in sicer preko spletnega obrazca na spletni strani Istrskega maratona. Program maratona bo dopolnjevala Istrska tržnica, na kateri se bodo predstavili ponudniki lokalne kulinarike in obrti. *