Drsališče ob morju vabi

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Spust temperatur v zadnjih dneh je pripomogel k temu, da je drsališče ob morju naposled pripravljeno. Dopoldnevi na drsališču so tudi letos namenjeni osnovnošolcem, popoldnevi pa na drsanje tik ob morju vabijo tudi vse ostale ljubitelje drsanja.

Po tem, ko so se včeraj dopoldne na drsališču v Kopru prvi lahko zabavali učenci koprskih osnovnih šol, je danes drsališče odprto tudi za vse ostale ljubitelje drsanja.

Mestna občina Koper je tudi letos v dopoldanskih terminih brezplačno drsanje omogočila osnovnim šolam v Mestni občini Koper. Tako kot minula leta je šolam zagotovila tudi animacijo na ledu, šolam izven mesta pa še avtobusni prevoz.

Sicer je za enourni vstop na drsališče treba odšteti dva evra, za izposojo drsalk pa en evro. Otroci do šestega leta drsajo brezplačno, vendar jih mora na drsališču spremljati odrasla oseba, ki plača storitev po ceniku.

Drsališče bo obratovalo vse do 5. januarja, med 9. in 21. uro (zadnji vstop ob 20:00), ob petkih in sobotah pa med 9. in 24. uro(zadnji vstop ob 23:00).

Koprsko drsališče, ki je sestavljeno iz dveh drsalnih ploskev in povezovalne steze, meri približno 850 kvadratnih metrov in po razpoložljivih podatkih velja za največje drsališče na prostem v Sloveniji. Bolj kot sama veličina, pa je zagotovo edinstvena njegova čudovita lokacija le nekaj korakov od morja in v samem osrčju koprske Fantazime v Čudolandiji. V neposredni bližini drsališča je na voljo vsakodnevna raznolika praznična gostinska ponudba, kjer se obiskovalci lahko pogrejejo in okrepčajo, na bližnjih prizoriščih – v Taverni in v parku nasproti drsališča pa se odvija vsakodnevni bogat spremljevalni kulturno-glasbeni program.

Na Carpacciovem trgu vse do sobote lahko obiščete Miklavžev sejem, med 23. in 29. decembrom pa božično-novoletni sejem.

Sicer bo zaradi drsališča in pričakovanega večjega števila obiskovalcev prireditev vsak petek, soboto in nedeljo v mesecu decembru in prvi vikend v mesecu januarju, od 16. ure dalje zapora prometa na Pristaniški ulici, in sicer od krožišča pri tržnici do Ukmarjevega trga.

Za stanovalce mestnega jedra z dovolilnicami za parkiranje v mestnem jedru bo omogočen dvosmerni promet po kopališkem nabrežju, za stanovalce Kidričeve ulice in neposrednih ulic ob njej, pa tudi dostop prek Verdijeve ulice.