DomovNaši krajiEnergetska obnova vrtca za Slavnikom v polnem teku

Energetska obnova vrtca za Slavnikom v polnem teku

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

S septembrom bo bivanje otrok v semedelskem vrtcu – enoti Slavnik prijetnejše in bolj kakovostno. Občina bo namreč do konca avgusta objekt v celoti energetsko sanirala, v naslednjem letu bo obnove deležna še notranjost vrtca.

Prvo fazo prenove in energetske sanacije semedelskega vrtca enote za Slavnikom v Semedeli je koprska občina prek javnega razpisa poverila gradbenemu podjetju Makro 5 Gradnje, d. o. o., ki bo v okviru naložbe obnovilo streho, fasado in teraso ter zamenjalo stavbno pohištvo. Celotna naložba je vredna nekaj manj kot 500 tisoč evrov, od katerih bo dobrih 330 tisoč evrov občina pridobila iz naslova čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija – Italija.

Pripravljalna dela so se začela že sredi junija, medtem ko se bo gradnja izvajala poleti, saj je občina želela, da bi bil program vrtca čim manj moten. V času poletnih počitnic, ko je v vrtcu bistveno manj otrok, so malčki premeščeni v drugo enoto vrtca Semedela, v prenovljene prostore pa se bodo znova vrnili septembra.

V letu 2020 sledi še druga faza, ki bo obsegala dela v notranjosti objekta. V okviru naložbe bodo obnovili sanitarije, postavili sprejemnike sončne energije za ogrevanje vode ter zamenjali radiatorje in vsa svetila ter jih nadomestili z energetsko varčnimi svetili LED, celovito pa bodo uredili tudi okoliške površine. Dela so ocenjena na dobrih 450 tisoč evrov, od tega bo nekaj več kot 35 tisoč evrov pridobila iz naslova čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija – Italija. Dela se bodo izvajala poleti 2020, izvajalca del bo občina iskala z javnim razpisom.