Eurofest: Festivalsko dogajanje letos tudi v koprsko zaledje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Eurofest, ki bo letos v Kopru potekal že tretje leto zapored, se seli tudi v zaledje. Podžupan Peter Bolčič je zato včeraj sprejel predsednike krajevnih skupnosti in direktorja Eurofesta Toneta Bariča. 

Mestna občina Koper in organizatorji Eurofesta želijo duh festivala letos prenesti tudi v koprsko zaledje.

Predsednike krajevnih skupnosti so pozdravili (od desne proti levi) podžupan MOK Peter Bolčič, predstavnik službe za krajevne skupnosti Zdenko Ferletič in predstavnik urada za družbene dejavnosti Sekule Popovič. Foto: ekoper.si

Zavidljiva obletnica rokometnega festivala

Letos Eurofest praznuje 25. obletnico in glede na razsežnost festivala, ki se ga vsako leto udeleži od 140 do 180 ekip, sta Mestna občina Koper in direktor festivala Tone Barič povabila k sodelovanju vse krajevne skupnosti v občini. Sestanka se je udeležilo 10 predsednikov oz. predstavnikov krajevnih skupnosti (Črni kal, Bertoki, Škofije, Gračišče, Hrvatini, Marezige, Olmo-Prisoje, Rakitovec, Sv. Anton in Vanganel), ki so predlog o sodelovanju soglasno podprli.

“To je dobra ideja, ki jo je treba podpreti. Veliko je namreč stvari, ki bi jim jih lahko pokazali in jih zanje organizirali,” je poudaril predsednik krajevne skupnosti Črni Kal Janko Sever.

Predsedniki in predstavniki KS so idejo o sodelovanju na Eurofestu podprli. Foto: ekoper.si

Rokometne tekme tudi v koprskem zaledju

Ekipe bodo poleg ponudbe v mestnem središču lahko posegle tudi po ponudbi, ki jo bodo zanje pripravili v krajevnih skupnostih. Poleg namestitvenih kapacitet so predsedniki krajevnih skupnosti ponudili še organizacijo različnih izletov in dejavnosti za goste.

Navadno so tekme skoncentrirane v središču mesta (Arena Bonifika in Ukmarjev trg), zato si tako predsedniki krajevnih skupnosti kot organizator želijo, da bi bilo nekaj tekem odigranih tudi na igriščih v zaledju. *

Glavni cilji organizatorjev festivala in vseh ostalih sodelujočih so zagotovo oživljanje zaledja, spodbujanje kulturnega življenja, turizma, druženja in posledično tudi mreženja.