Finalisti prepričali s svojo vizijo o modi prihodnosti

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Znana so imena finalistov letošnjega javnega natečaja za mlade še neuveljavljene modne oblikovalce, ki se bodo s svojo vizijo, kakšna naj bo moda prihodnosti, javnosti predstavili na osrednjem modnem dogodku – modni reviji Stylo 2019, 9. oktobra ob 20. uri. Ob tej priložnosti bomo lahko na modni brvi občudovali 32 različnih modnih kombinacij, vsak oblikovalec se bo namreč predstavil s štirimi kosi oblačil, najboljša pa bo nagrajena s 1.500 evri denarne nagrade in možnostjo predstavitve v reviji Elle.

Če smo lahko lani v finalu spremljali dela treh modnih oblikovalcev, jih bo letos skoraj trikrat toliko. Na javni natečaj Centra mladih Koper je prispelo rekordno število prijav, kar 15 jih je bilo, med katerimi je strokovna komisija izbrala osem najboljših. To so Jaka Podgoršek, Ines Čeperlin, Valentina Kolander, Petra Jerič, Admir Kapič, Zala Hrastar, Kristi Komel in Nina Znidaršič, ki se bodo javnosti in modnemu svetu predstavili na modnem dogodku Stylo 2019, 9. oktobra, ob 20. uri, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Mladi modni oblikovalci so imeli letos prav posebno nalogo, saj so ustvarjali na temo Nazaj v prihodnost, ki je od njih zahtevala odprt, a hkrati kritičen pogled na to, kakšna naj bo moda prihodnosti. Svojo nalogo so opravili z odliko, vse kolekcije so namreč barvite, stilsko zanimive in mladostne ter odražajo svež, odprt in še neobremenjen pogled na svet.

Tudi tokrat bo zadnjo besedo pri izboru zmagovalca imela ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo so voditeljica, novinarka in modna poznavalka Lorella Flego, urednica revije Elle Petra Windschnurer ter slovenska modna oblikovalka Matea Benedetti. Komisija bo prvo ocenjevanje opravila že na fittingu, ki bo le nekaj dni pred sklepnim dogodkom, in sicer 30. septembra, uradna razglasitev najboljšega pa bo na modni reviji Stylo 2019, 8. oktobra.  Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 1.500 evrov in obširno predstavitev v slovenski izdaji revije Elle.

Center mladih Koper je letos k sodelovanju znova povabil dolgoletnega programskega in umetniškega vodjo ljubljanskega tedna mode Saša Radoviča, ki bo z barvito in domiselno scenografijo, elegantno svetlobo ter izbrano glasbo pričaral nepozabno modno doživetje.

Organizator dogodka je Center mladih Koper, prireditev pa je finančno podprla tudi Mestna občina Koper.