FOTO: Dela na obalni cesti potekajo s polno paro

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper pospešeno ureja območje obalne ceste, ki je po dolgih letih prizadevanj danes končno namenjeno rekreativni rabi in ne več motornemu prometu.

Marjetica Koper bo predvidoma do konca dneva v celoti odstranila 460 metrov obcestne ograje (do meje z občino Izola), ki je ločevala nekdanjo kolesarsko stezo (ob morju) od ceste.

Kolesa in kolesa z motorji bodo preusmerjena na levi vozni pas nekdanjega cestišča. Foto: Vojko Rotar

Gledano iz smeri Žusterne proti Izoli bo promet za pešce in kolesarje potekal po obstoječi stezi (Parenzana) do točke popolne zapore ceste za motorni promet. Tam bodo kolesa in kolesa z motorji preusmerjena na nekdanje cestišče, in sicer na levi vozni pas, kjer bo potekala tudi intervencijska pot.

Desni pas bo rezerviran za pešce

Desni vozni pas bo rezerviran za pešce, ki bodo imeli na voljo širšo površino, saj se bosta po umiku obcestne ograje zlili površini nekdanje kolesarske steze in voznega pasu. Obvezna preusmeritev s kolesarske steze na namensko površino na nekdanji cesti bo označena z novo prometno signalizacijo in tudi z intuitivno postavljenimi ovirami, ki bodo voznike koles in koles z motorji vodile v pravo smer.

Prva faza najnujnejših del, ki so namenjena predvsem zagotovitvi prometne varnosti za vse udeležence, bo predvidoma zaključena do konca tega tedna. *