DomovNaši krajiFOTO IN VIDEO: Škofije v znamenju vina in oljk

FOTO IN VIDEO: Škofije v znamenju vina in oljk

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Škofije so minulo soboto gostile sedaj že tradicionalni 14. Praznik vina in oljk. Tudi tokrat je organizator dogodka, Kulturno društvo Istrski grmič, poskrbel za  prijetno in domače vzdušje, pester nabor najrazličnejših dobrot ter bogat kulturni program, ki si ga je z navdušenjem ogledal tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Obiskovalci so na stojnicah lahko uživali v pokušini vin, olja, oljk, medu in ostalih dobrot lokalnih proizvajalcev. Prireditev je popestril tudi bogat spremljevalni program z nastopi otrok iz vrtca Škofije, učencev in učenk Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije, vokalne skupine Dekleta s Škofij, Valmarink, Vaškega kvarteta, Šavrink in anka Šavrinov, Orkestra harmonikarjev iz Izole ter skupine Roxie.

Med stojnicami se je sprehodil tudi župan Boris Popovič in okušal dobrote lokalnih pridelovalcev. Ustavil se je tudi pri Valmarinkah, kjer se je preizkusil v pranju “bondant” oziroma spodnjic na način, kot so to počeli nekoč in tako vsem zbranim znoval dokazal, da mu niti gospodinjska dela niso tuja.