FOTO: Magične akrobacije, salte in pohod

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Da pregovorno dolge zimske noči ne bi bile predolge, si v decembru Koper vedno znova nadene očarljivo pravljično podobo. Najlepši istrski trg tvori v soju decembrskih luči magično kuliso, kjer se ob skodelici kuhanega vina in sproščenem pogovoru srečujejo stari prijatelji, njihovi otroci in vnučki pa se medtem razigrano podijo po ledeni ploskvi.

Zvrhan koš decembrskih prireditev v Kopru tako za vsakega ponuja nekaj zanimivega. Božični sejem, pevski in plesni nastopi ter delavnice obiskovalcem vseh starosti pričarajo vzdušje magičnega in veselega decembra.

Ena od prireditev, ki je pogrela in nasmejala obiskovalce, je minulo nedeljo potekala v dvorani Bonifika, kjer so akrobatske vragolije, pridobljene s pridnim  celoletnim delom, številčni publiki predstavili člani koprskega športnega kluba Salto.

Več fotografij si lahko ogledate na Facebook strani Salto.

Foto: Salto

Predstavo si je ogledal tudi Božiček

Petje, stoje, kolesa in tudi salte so bile sestavni del letošnjega božičnega nastopa, ki je starše nastopajočih otrok prav gotovo napolnil s ponosom, ostale obiskovalce pa morebiti prepričal, da se tudi sami v bodoče spopadejo z zakoni težnosti in poskusijo izvesti kakšno lažjo akrobatsko prvino tudi sami. Da so bili nastopi resnično zanimivi, priča tudi dejstvo, da si jih je ogledal tudi sam Božiček. Nastopajoči so dobrega moža tako navdušili, da je vse otroke in tudi njihove starše nagradil z majhnim darilcem, oni pa so mu v zameno obljubili, da bodo tudi v letu, ki prihaja, pridno vadili. Povabili so ga, da to preveri z obiskom čez eno leto.

Nad magični Koper po razgled

Po zaključenem akrobatskem delu dneva so se najbolj urni lahko pridružili tistim, ki so se ob 18. uri odpravili po razgled nad magični Koper. Tudi tokrat so udeleženci na spremljevalni delavnici pokazali veliko mero ustvarjalnosti pri izdelovanju latern, ki so jim kazale pot v iskanju dih jemajočega razgleda na magično decembrsko napravljen Koper.

Adventni čas se bliža koncu, zato si le vzemite čas za svoje najbližje in skupaj z njimi doživite radosti, ki vam jih ponuja magično obarvani Koper. *