DomovNaši krajiFOTO: Pester vikend na potniškem terminalu v polnem razmahu

FOTO: Pester vikend na potniškem terminalu v polnem razmahu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pester vikend na potniškem terminalu v Kopru je že v polnem razmahu. Včeraj je bila pri nas prvič privezana stara lepotica Crystal Symphony, danes pa sta pri nas kar dve potniški ladji; stara gospa Voyager je danes prvič obiskala Koper, ladjo Viking Sea pa smo že imeli čast občudovati.

plakete 11

Dama Crystal Symphony

Crystal Symphony je luksuzna dama, ki meri 238 metrov. Pred nekaj leti je bila popolnoma obnovljena in sedaj lahko kar 900 potnikov uživa v njenem udobju. Včeraj so imeli predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper čast spoznati kapitana Ralfa Zanderja, ki jih je sprejel na ladijskem mostu. Ob tej priložnosti mu je Jana Tolja v imenu Mestne občine Koper predala plaketo. Plaketo je kapitanu predal tudi predstavnik Luke Koper Bojan Babič. V dar so mu poklonili še oljčno olje in buteljko vina, kapitan pa je ob tem obljubil, da bo plaketa dobila svoj prostor med tistimi, ki so že obešene na zidu.

plakete

Potniška gospa Voyager

Danes so imeli predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper čast spoznati tudi kapitana potniške ladje Voyager. Luksuzna gospa, ki meri nekaj več kot 550 metrov, je v Koper pripeljala približno 550 potnikov in 200 članov posadke. Kapitan Tomasz Kaminski je predstavnike toplo sprejel in prav tako v dar prejel plaketi.

Že jutri pa pri nas gostimo ladji Celebrity Constellation in Thomson Dream. Od vseh potniških ladij je slednja letos največkrat obiskala Koper. *