DomovNaši krajiFOTO: Siddharta na Titovem trgu šla Do konca!

FOTO: Siddharta na Titovem trgu šla Do konca!

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Titov trg je včeraj pokal po šivih. Stresali so ga namreč rokovski ritmi znane slovenske glasbene skupine Siddharta ter predskupin NoAir in Kori band. Siddharti, ki je v Kopru nastopila v okviru turneje Do konca!, so se na odru pridružili znani glasbeni gostje in popestrili že tako s pozitivno energijo naelektren večer.

Foto: Vojko Rotar

Pod odrske reflektorje je najprej stopila koprska glasbena skupina NoAir, ki je publiko popeljala v zasanjan svet alternativnega rocka. Kmalu za tem je vse navzoče z odličnimi avtorskimi skladbami iz zasanjanosti prebudil Tim Kores s svojim Kori bandom. Njihova glasba nas je spomnila na osemdeseta leta, ko so na sceni kraljevali ritmi Gunsov, Whitesnakov, Van Halena …, a je Kori band uspel nostalgično občutje odlično nadgraditi z glasbeno svežino in sodobnim pristopom. Kombinacija, ki je Koprčanom pod odrom dobesedno zakurila pod petami.

Siddharta s pravim glasbenim spektaklom

Oder je nato spektakularno zavzela težko pričakovana Siddharta, ki je publiko popeljala skozi svoje ustvarjanje. Po odru so švigali ognjeni plameni, kitarske strune so pokale, bobnarske palčke so ob pomoči odličnih bas linij narekovale ritem, naše glasilke pa so skupaj s Siddhartinim pevskim virtuozom prepevale znane in malo manj znane pesmi, kot so General, Samo edini, B mašina in Platina.

Foto: Vojko Rotar

Večer je Siddharta začinila s posebnima glasbenima gostoma. Grega Skočir, pevec skupine Big Foot Mama, je skupaj s Siddharto zapel Led s severa, Tokac, pevec skupine Dan D, pa je skupaj z zvezdami večera odpel pesem Male roke.

Siddharta je prepričala z dvema urama in pol spektakla in šla Do konca! Množica ljudi, ki se je zbrala na Titovem trgu, je bila navdušena.