DomovNaši krajiGledališče Koper pred novo premiero Birokrati

Gledališče Koper pred novo premiero Birokrati

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče je zaradi prilagoditve ukrepom za zajezitev zdravstvene krize kulturno poslanstvo tudi v letošnji sezoni preselilo na splet. Tako bodo že v četrtek, 11. marca, ob 20. uri na spletni platformi Tretji oder premierno uprizorili komedijo Birokrati.

Gledališka igra se tokrat odpravlja globoko pod površje zemlje, kjer se skriva ena največjih nadlog modernega človeka – birokratski aparat. Avtorja komedije, filozofa in literarnega komparativista Jureta Karasa, ki že več kot petnajst let ustvarja za gledališče, radio in televizijo, sicer v Gledališču Koper že dobro poznajo tudi kot avtorja songov v glasbeni komediji Ventilator in avtorja zmagovalne komedije Dnevov komedije 2019 Realisti.

Predstava Birokrati je nastala pod taktirko režiserja Jake Ivanca, v njej pa nastopajo Rok Matek, Luka Cimprič, Mojca Partljič, Tjaša Hrovat, Anja Drnovšek, Igor Štamulak in Blaž Popovski.

Tokratna premiera bo potekala v celoti na spletnem mestu www.TretjiOder.si. Več o predstavi Birokrati in nakupu spletne vstopnice si lahko preberete na spletni povezavi.

Foto: Jaka Varmuž , Gledališče Koper