DomovNaši krajiGledališče Koper predstave za otroke seli na splet

Gledališče Koper predstave za otroke seli na splet

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče je zaradi ukrepov v povezavi s koronavirusom svoje ustvarjalne kulturne vsebine preselilo na splet. Po začetni seriji virtualnih gledaliških predstav začenjajo z virtualnimi predstavami za otroke. Prva za najmlajše Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom bo na sporedu v soboto, 21. novembra, ob 10.30 na kanalu YouTube Gledališča Koper.

Predstava Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom je najbolj zanimiva prigoda, ki jo lahko otroci doživijo v Gledališču Koper. Z domišljijo, iznajdljivostjo in nekaj pomoči postanejo junaki in junakinje zimzelenih pravljic in slikanic, se pridružijo Igorju na odru in pravljičnim likom dajo priložnost, da oživijo v njih samih. Obisk gledališč trenutno ni mogoč, a pravljični junaki kar čakajo, da bi spet oživeli. Igorju bodo zato namesto otrok na pomoč priskočili njegovi igralski kolegi Rok Matek, Blaž Popovski in Eva Tancer. Skočili bodo v kostume in Skok v pravljico naredili še bolj zanimiv. Scenarij in režijo bodo prispevali igralci in režiserji Gledališča Koper. Tako Skok v pravljico postaja timsko delo, ki bo na sporedu vsako soboto do konca zaprtja. Predstave bodo vsako soboto dopoldne in so namenjene otrokom do devetega leta starosti.

Za ogled predstave je treba kupiti virtualno vstopnico za en evro, kar lahko starši opravijo na spletni strani www.gledalisce-koper.si.

Med predstavo bodo otroci povabljeni k sodelovanju prek telefonske številke, ki se bo izpisala na zaslonu. V živo bodo lahko poklicali v gledališče in govorili z igralcem Igorjem Štamulakom.

Foto: Gledališče Koper