Hladilnik toplega srca v enem večeru težji za 5.000 evrov

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Radio Capris je v predzadnjem tednu decembra tradicionalno združil moči z restavracijo Rizibizi in z včerajšnjo razprodano dobrodelno večerjo v Hladilnik toplega srca dodal donacijo v skupni vrednosti 5.000 evrov.

Kulinarično razvajanje je tudi letos skupaj z ekipo pripravil šef kuhinje Tomaž Bevčič, ki je bil tega dobrodelno obarvanega predprazničnega druženja izredno vesel, saj se v Rizibiziju zavedajo, kako pomembno je pomagati ljudem v stiski. Uspeh dobrodelnega večera so s predajo čeka v vrednosti 3.000 evrov zaokrožili v Grand Casinoju Portorož. »Naše podjetje je bilo vedno družbeno odgovorno in po uspešnem letu se je uprava odločila, da sodelujemo v tej plemeniti akciji,« je po predaji donacije povedal direktor Roman Bažec.

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca je sicer namenjena otrokom, mladostnikom in njihovim družinam iz socialno šibkega okolja. »Res smo presenečeni nad letošnjim odzivom, ki je presegel vsa pričakovanja. V prvi vrsti smo hvaležni našim poslušalcem, ki so k akciji množično pristopili že takoj v prvem tednu decembra. Doniralo je že mnogo podjetij, letos pa sodelujejo tudi priljubljeni gostinski lokali, ki vsak za en dan, jutranji izkupiček od prodane kave namenjajo v sklad naše dobrodelne akcije,« je zadovoljen odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin.

Hladilnik toplega srca bo do vključno torka, 31. decembra, postavljen v prazničnem terenskem studiu Radia Capris, tik ob drsališču v Kopru. Vanj lahko poslušalci odložijo vse, kar bo otrokom in mladostnikom polepšalo praznične dni. Gre predvsem za prehrambene izdelke z daljšim rokom trajanja, priboljške za praznične dni, izdelke za osebno nego in higieno, otroci pa se bodo najbolj razveselili novih manjših igrač. Zbrane izdelke člani Društva prijateljev mladine Koper zavijajo v lepe darilne pakete in jih sproti dostavljajo pomoči potrebnim.

V tem času je na voljo tudi možnost donacij prek sporočil SMS. Vsakdo lahko po svojih močeh za družine in otroke, kjer je stiska največja, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919, pri tem pa uporabi ključni besedi OBALA (donacija 1 evro) ali OBALA5 (donacija 5 evrov). Zbrana finančna sredstva bodo namenjena socialno ogroženim družinam iz vseh štirih obalnih občin. Radio Capris in Zveza prijateljev mladine Slovenije bosta ob koncu akcije objavila višino zbranih sredstev in količino zbranih prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin za otroke v slovenski Istri, ki živijo v hudem pomanjkanju.