DomovNaši krajiImate na svojem dvorišču odsluženo vozilo? Pokličite občinske redarje!

Imate na svojem dvorišču odsluženo vozilo? Pokličite občinske redarje!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko občinsko redarstvo v aprilu začenja s prav posebno akcijo, ki so jo poimenovali »počistimo občino zapuščenih vozil«, v okviru katere bodo lastnikom starih in odsluženih motornih vozil omogočili povsem brezplačen odvoz in uničenje le-teh. Na ta način želijo občane spodbuditi, da neuporabno in nepotrebno pločevino počistijo tudi z zasebnih zemljišč, na katerih občinsko redarstvo ne more in ne sme ukrepati brez predhodnega soglasja lastnikov.

Kot nam je pojasnil operativni vodja redarstva v Mestni občini Koper Valter Andrejašič, bodo občinski redarji v okviru akcije prečesali vsa javna parkirišča kot tudi javne površine, na katerih bi se lahko nahajala zapuščena vozila, hkrati pa bodo na podlagi predhodno pridobljenega soglasja lastnikov avtomobilov ukrepali tudi na zasebnih zemljiščih (dvoriščih stanovanjskih hiš, garažah in podobno). In to povsem brezplačno, za odvoz in uničenje motornih vozil bi bilo po ceniku namreč treba odšteti 101,66 evrov, vendar bodo v času akcije koristniki te storitve plačila opravičeni.

Občinski redarji Mestne občine Koper bodo po besedah Valterja Andrejašiča v aprilu prečesali vsa javna parkirišča kot tudi javne površine in jih počistili zapuščene pločevine.

Za več informacij oziroma za prijavo zapuščenega vozila se obrnite na operativni center občinskega redarstva, ki je na številki +386 (0)41 627 286 dosegljiv vsak dan, med 7. in 23. uro, oziroma pokličite brezplačno številko 080 44 49.