DomovNaši krajiInstagram utrinki: Kako domačini doživljajo Koper

Instagram utrinki: Kako domačini doživljajo Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je živahno mesto, kjer tudi domačini v fotoaparate pametnih telefonov radi lovijo romantične in sproščene trenutke. Tudi tokrat smo za vas izbrali nekaj najlepših instagram utrinkov.

Domačini svoj prosti čas radi preživljajo ob morju. Najraje v večernih urah, ko lahko občudujejo veličasten sončni zahod, ki še tako zahtevnega opazovalca zapelje s pravo mavrico barv. Neža Pavc je tako ujela čudovito rdečo barvo sončnega zahoda, ki se preliva z modro sivino neba, medtem pa je Vesna Poles prav te dni uživala v romantičnem sprehodu ob obali.

Očarani so tudi nad kulturno dediščino, ki je v Kopru ne manjka. Tako se radi sprehodijo skozi slikovite ulice, občudujejo zanimive vodnjake, od katerih nekateri danes služijo kot čudovit okras koprskih trgov in dvorišč. Po sprehodu se radi sprostijo ob dobri kavi v Loggi na Titovem trgu.

500 let glavnih mestnih vrat

Med drugim domačine navdušujejo tudi mestna vrata Muda, ki letos praznujejo 500. obletnico. Ravno včeraj so ob zavidljivi obletnici pred Carpaccievo hišo otvorili razstavo V Koper skozi Vrata Muda – 500 let glavnih mestnih vrat. *