Jesen je čas, ko dozorijo buče. Takrat v Krkavčah iz kuhinje none Pavle Brec zadiši po slastni kremni bučni juhi.
Nona Pavla nam je zaupala recept, ki je odlična ideja za predjed nedeljskega kosila.
Za pripravo potrebujemo naslednje sestavine:
– jedilno bučo,
– maslo,
– pšenični zdrob,
– listič sira za toast,
– sol, poper,
– jušno kocko.
Postopek:
Mehki del buče (približno 30 dkg) zrežemo na kocke in jih stresemo v posodo, v kateri smo raztopili maslo. Nekaj časa mešamo, da se buča nekoliko prepraži. Prilijemo 1 liter vroče vode, premešamo in pustimo, da zavre. Dodamo zvrhano jedilno žlico pšeničnega zdroba ter jušno kocko in kuhamo na zmernem ognju 30 minut. Nato pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo sol, poper, listič sira za toast, pustimo vreti še nekaj trenutkov in odstavimo.
Nasvet:
Kremno juho, pripravljeno s pšeničnim zdrobom, lahko tudi shranimo v hladilniku in jo ponovno pogrejemo. Če namesto zdroba uporabimo krompir, pogrevanje ni priporočljivo.
Pa dober tek! *