DomovNaši krajiIz kuhinje že diši: Bučna juha none Pavle

Iz kuhinje že diši: Bučna juha none Pavle

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Jesen je čas, ko dozorijo buče. Takrat v Krkavčah iz kuhinje none Pavle Brec zadiši po slastni kremni bučni juhi.

Nona Pavla nam je zaupala recept, ki je odlična ideja za predjed nedeljskega kosila.

Foto: www.mojpogled.com
Foto: www.mojpogled.com

Za pripravo potrebujemo naslednje sestavine:
– jedilno bučo,
– maslo,
– pšenični zdrob,
– listič sira za toast,
– sol, poper,
– jušno kocko.

Postopek:
Mehki del buče (približno 30 dkg) zrežemo na kocke in jih stresemo v posodo, v kateri smo raztopili maslo. Nekaj časa mešamo, da se buča nekoliko prepraži. Prilijemo 1 liter vroče vode, premešamo in pustimo, da zavre. Dodamo zvrhano jedilno žlico pšeničnega zdroba ter jušno kocko in kuhamo na zmernem ognju 30 minut. Nato pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo sol, poper, listič sira za toast, pustimo vreti še nekaj trenutkov in odstavimo.

Foto: www.bodieko.si
Foto: www.bodieko.si

Nasvet:
Kremno juho, pripravljeno s pšeničnim zdrobom, lahko tudi shranimo v hladilniku in jo ponovno pogrejemo. Če namesto zdroba uporabimo krompir, pogrevanje ni priporočljivo.

Pa dober tek! *