DomovNaši krajiIzbrali najboljšo istrsko klobaso

Izbrali najboljšo istrsko klobaso

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letos so v Pučah izbrali najboljšo istrsko klobaso. Že tradicionalno ocenjevanje istrskih klobas je gostila turistična kmetija Tonin in njen lastnik Luka Pucer.

Ocenjevalno komisijo so sestavljali: Zvone Sedmak iz Klanca, ki je vodil ocenjevalno komisijo, Zorko Vergan s Plavij in Aleš Ambrožič iz Puč.

Med 17 vzorci so izbrali tri najboljše klobase. Prvo mesto je osvojil izdelek gospoda Feruča Škerliča iz Kopra, drugo mesto je pripadlo Janezu Pavčniku iz Izole, tretje pa Stojanu Baruci iz Koštabone.

Foto: os-brsljin.si

Številčna publika izbrala svojo zmagovalko

Poleg strokovne komisije je svoje mnenje povedala tudi številčna publika, ki je za najboljšo enotno razglasila klobaso Suzane Mermolja iz Puč.

Vsem nagrajencem ekipa eKopra iskreno čestita, vam, dragi bralci, pa predlagamo, da poskusite naš odličen recept.

foto: mizicapogrnise.si

Obliznili si boste prste: Narastek s klobaso

Sestavine, ki jih boste potrebovali, so: 500 g krompirja, sol, 2 papriki, 400 g svežega paradižnika, 2 čebuli, 2 žlici masla, mleta rdeča paprika, poper, 200 g sladke smetane, 2 jajci, 100 g sira in 300 g prekajene klobase

Priprava:

Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga odcedimo in olupimo. Narežemo ga na rezine. Za tem narežemo še papriki in paradižnik ter sesekljamo čebulo, ki jo prepražimo na maslu.

Ko je čebula prepražena, dodamo mleto rdečo papriko, narezano papriko ter paradižnik. Vse skupaj nekaj minut dušimo, nato solimo in popramo.

Jajci razžvrkljamo s sladko smetano, popramo, solimo in nato dodamo še polovico naribanega sira. Na hitro pokuhamo klobaso in jo narežemo na rezine.

V namaščen pekač naložimo rezine krompirja, nanj položimo paradižnik in papriko ter dodamo rezine klobase. Posamezne plasti enakomerno prelijemo s pripravljeno mešanico smetane in jajc (porabimo približno 1/4 preliva za vsako plast). Narastek posujemo še s preostalim naribanim sirom in prelijemo s preostalo mešanico smetane. Pečemo približno 35 minut na 200 stopinjah Celzija.

Pa dober tek! *