DomovNaši krajiIzolska bolnišnica: V leto 2017 prva prijokala Tara

Izolska bolnišnica: V leto 2017 prva prijokala Tara

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so se v Splošni bolnišnici Izola zbrali podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, župan Mestne občine Piran Peter Bossman in podžupana občin Izola in Ankaran Gregor Perič in Franko Železnjak. Na današnji praznični dan so namreč obdarili zadnjega novorojenčka v letu 2016 in prvorojenega v letu 2017.

V letu 2016 je v izolski bolnišnici na svet prijokalo 668 otrok. Starše je razveselilo 318 deklic in 350 dečkov, med njimi je bilo kar 10 dvojčkov.

novorejenci
Župan in podžupani obalnih občin so danes obdarili zadnjerojenega in prvorojenega otroka v izolski bolnišnici. Foto: ekoper.si

Jure v 2016 in Tara v 2017

Nič ni lepšega, kot je rojstvo otroka, se strinjata srečni mamici, Vanja Mičič iz Pirana in Špela Hrovatin iz Ankarana, ki sta postali ponosni mamici prav posebnima novorojenčkoma. Špela Hrovatin je kot zadnja v letu 2016 rodila dečka Jureta, Vanja Mičič pa je včeraj ob 10.38 postala prva mamica na Obali v letošnjem letu, povila je deklico Taro.

novorojenci
Vanja Mičič je postala mamica deklici Tari. Foto: ekoper.si

Kot so nam zaupali v Splošni bolnišnici Izola, sta oba poroda potekala brez zapletov. Ponosni mamici sta od občin v dar prejeli plišasti igrači in sliki, ki bosta krasili otroški sobici.

novorojenci
Novopečeni mami sta v dar prejeli sliki. Foto: ekoper.si

Podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, župan Mestne občine Piran Peter Bossman in podžupana občin Izola in Ankaran Gregor Perič in Franko Železnjak so se strinjali, da je to eden najlepših dogodkov in vsem novopečenim mamicam zaželeli veliko sreče v novem letu in obilo čudovitih skupnih trenutkov v družinskem krogu. *