DomovNaši krajiJubilejna oživitev starega mestnega jedra

Jubilejna oživitev starega mestnega jedra

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Klub študentov občine Koper (KŠOK) že več let zapored skrbno organizira prireditev Oživela ulica. Namen prireditve je oživeti eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra, Kidričevo ulico.

Letošnja Oživela ulica praznuje 20. obletnico in je tudi letos s svojim programom zadela v polno, saj jo je množica ljudi napolnila do zadnjega kotička. Obiskovalke in obiskovalci so ob sprehajanju med stojnicami, spremljanju dogajanja in uživanju ob sproščenih zvokih izbrane glasbe od koprske Taverne pa vse do Titovega trga uživali v raznoliki ponudbi, predstavitvi društev, plesno-športnih nastopih in koncertih za vse okuse ter generacije. »KŠOK je že 20. leto zaporedoma organiziral Oživelo ulico. Oživeli smo staro mestno jedro Kopra in nekoč najbolj živo koprsko mestno ulico – Kidričevo ulico. Letošnja tematika so bila IGRIVA 20, saj praznujemo 20 let Oživele ulice in kar 25 let delovanja KŠOK-a. Namen celotne prireditve je oživeti eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra, Kidričevo ulico. Oživela Kidričeva ulica na programsko pester način povezuje dogajanje na Titovem, Muzejskem in Carpacciovem trgu, v Taverni ter Atriju FHŠ, kjer so se tudi letos odvijali koncerti, nastopi, predstavitve društev in dobrodelni srečelov. Ostajamo pri jasnem cilju, da si želimo s prireditvijo spodbuditi oživitev celotnega starega mestnega jedra skozi celo leto.«, nam je razkrila predsednica in programski vodja KŠOK-a Lea Prodan.

Jubilejnega dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je v pozdravnem nagovoru razkril pomen tega tradicionalnega projekta, ki že leta na svojevrsten način ustvarja prijetno in sproščeno okolje za druženje lokalnega prebivalstva.