DomovNaši kraji“Kaj presenečen, navdušen sem nad urejenostjo Kopra”

“Kaj presenečen, navdušen sem nad urejenostjo Kopra”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Urejenost, čistoča, visoka kakovost bivanja, varnost in gostoljubnost so glavne značilnosti Kopra, ki se je v zadnjem desetletju popolnoma preporodil in postal sodobno in turistično usmerjena občina, ki je prijazna do občanov in obiskovalcev.

Turista so prevzele ulice in čarobni svetlobni učinki ob večernem sprehodu. Foto: Vojko Rotar

Med številnimi pohvalami in priznanji, ki jih žanjeta mesto in župan Boris Popovič, pogosto izstopajo iskrene izpovedi obiskovalcev, ki ne skrivajo navdušenja nad Koprom. Danes je župan Boris Popovič prejel elektronsko pošto, ki mu jo je poslal eden od navdušenih obiskovalcev Kopra. V sporočilu je naše mesto pohvalil z naslednjimi besedami:

Pred dobrimi tremi tedni sem se z ženo mudil v Kopru (prvič po petdesetih letih), kjer študira hčerka, ki sva jo obiskala. Prespala sva v hostlu Histria. Zelo prijetno sem bil presenečen, kaj presenečen, navdušen nad urejenostjo, palmami, ulicami in čarobnimi svetlobnimi učinki razsvetljave na večernem sprehodu. V vseh mestih je neverjetna težava parkiranje, ki je zelo drago; vi imate za tržnico makadamsko parkirišče, kjer lahko za simbolično ceno pustiš avto – vse pohvale vredno, bravo. Želim vam dati vse pohvale za tako lepo urejen kraj. Ko z ženo zopet »naberema« za vikend paket, prideva obiskat hčerko«.

Upokojena italijanska profesorica prehvalila Koper. Foto: fotomontaža ekoper.si

“Koprska promenada prava paša za oči”

Laskavi komentarji se v zadnjih mesecih kar vrstijo, zlasti v tujini, kjer Koper in tudi ostalo slovensko Istro  prepoznavajo kot čudovito destinacijo. Na italijanskem popotniškem portalu medium.com je šestdesetletna italijanska popotnica in upokojena profesorica Angela pred časom pripovedovala o svoji izkušnji ob obisku Kopra in Pirana.

K nam je prišla predvsem iz radovednosti, saj je od znancev slišala, da je Slovenija lepa in cenovno ugodna, poleg tega pa seveda tudi zelo blizu. “In res je tako,” zatrjuje. “Slovenija je čudovita, blizu Italije in brez pretiranih cen,” je povedala. Na vprašanje, kaj ji je bilo najbolj všeč v Kopru, je odgovorila: Promenada ob morju je prava paša za oči. Zvečer sem čutila vonj po morju, kot se ga spomnim iz mladosti na Siciliji. Bilo je kot skok v preteklost, ampak z vsemi komforti sedanjosti (vključno z internetom, v hotelu sem namreč imela zelo hitro povezavo).”

Turistična patrulja navdušena nad Koprom

“Koper je zelo čisto, varno in prisrčno mesto”

“Koper je čisto in prisrčno mesto s prijaznimi domačini,” je decembra lani dejala Turistična patrulja ob obisku našega mesta. Turista iz Nemčije in Francije sta bila nad Koprom, tukajšnjim gostoljubjem in urejenostjo več kot navdušena. Koper sta opisala kot »lepo, zelo čisto in varno mesto z dobrimi restavracijami in dobro občinsko spletno stranjo«. Na podlagi izbranih kriterijev sta Kopru namenila kar 86 od 100 možnih točk. Zelo navdušena sta bila tudi nad prijaznostjo in profesionalnostjo zaposlenih v Turističnem informacijskem centru Koper, kjer so ju seznanili s potrebnimi informacijami.

O čudovitem življenju v Kopru se govori tudi na RaiTre

Tržačana je osupnila urejenost koprske mestne plaže. Foto: Vojko Rotar

Tržačan navdušen nad koprskimi znamenitostmi in mestno plažo

Milijone italijanskih televizijskih gledalcev oddaje Mi manda RaiTre je dosegla izpoved tržaškega upokojenca, ki se je preselil v Koper. »V Koper sem že prej rad zahajal, vendar sem se za selitev odločil, ko sem spoznal ljubezen svojega življenja. Življenje v tem mestu je čudovito. Koper je zelo čisto, urejeno in nadvse varno mesto. Pohvaliti velja tudi urejene ceste s krožišči in kolesarske steze. Skratka, tukaj je življenje lepo in srečen sem, da lahko živim tu,« je na vprašanje novinarja, zakaj se je odločil za selitev v Koper, odgovoril italijanski upokojenec.

Tržačan je med drugim izpostavil dobro urejeno in cenovno dostopno parkiranje v mestu, navdušen je tudi nad koprskimi znamenitostmi in mestno plažo.