DomovNaši krajiKazahstanski veleposlanik Kairat Sarybay obiskal Mestno občino Koper

Kazahstanski veleposlanik Kairat Sarybay obiskal Mestno občino Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je Mestno občino Koper obiskal kazahstanski veleposlanik Kairat Sarybay, ki ga je naše mesto navdušilo z bogato kulturno dediščino. Sprejel ga je podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

Obisk je potekal v sproščenem duhu. Kazahstanskemu veleposlaniku je bil Koper zelo všeč, izrazil je tudi željo po aktivnem sodelovanju. Presenečen je bil nad tem, da se lahko v tako majhnem mestu skriva toliko različnih aktivnosti, ki pozitivno vplivajo tudi na kakovost življenja občanov.

Kazahstanski veleposlanik Kairat Sarybay je bil nad Koprom navdušen. Foto: ekoper.si

“Koper je majhno mesto, a nikakor ne majhno, kar se razvoja in aktivnosti tiče. Tu ste zelo široko usmerjeni in zato tudi zanimivi,” je poudaril veleposlanik Kairat Sarybay. Poleg vseh aktivnosti, ki jih mesto ponuja svojim občanom in obiskovalcem, ga je navdušil tudi res dobro razvit ladijski turizem in v svetu vedno bolj prepoznavna univerza.

Poleg veleposlanika je bil pri nas na obisku tudi častni konzul Republike Kazahstan v Novi Gorici mag. Dimitrij Piciga. Tudi on ni skrival navdušenja nad razvojem Kopra.

Ob predstavitvi Mestne občine Koper sta gosta spoznavala glavne znamenitosti Kopra, športno infrastrukturo in ostale aktivnosti, ki so na voljo pri nas. Največ zanimanja so poželi načrti za prihodnost mesta, saj so zelo ambiciozni. Po prijetnem druženju so si predstavniki Kazahstana in Mestne občine Koper izmenjali tudi protokolarna darila. *