DomovNaši krajiKnjižnica bo obeležila svetovni dan poezije

Knjižnica bo obeležila svetovni dan poezije

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v okviru praznovanja 70. obletnice in svetovnega dneva poezije, ki ga obeležujemo 21. marca, pripravlja dva kulturno obarvana dogodka. Ta petek se bo v okviru projekta Pogovori o branju v sodelovanju s Kulturnim klubom Koper med spletnim pogovorom predstavila pesnica Kristina Hočevar, v torek pa bo gost Brane Senegačnik, lanskoletni nagrajenec Prešernovega sklada.

Pesnica Kristina Hočevar, ki se bo v okviru projekta Pogovori o branju predstavila ta petek ob 18. uri, je diplomirala iz slovenistike in splošnega jezikoslovja. V koprski knjižnici bo predstavila svojo sedmo pesniško zbirko Rujenje.

Naslednji teden v torek, 16. marca, ob 19. uri pa bo gost koprske knjižnice slovenski pesnik, esejist in prevajalec Brane Senegačnik, lanskoletni nagrajenec Prešernovega sklada. V knjižnici napovedujejo, da se bodo med pogovorom dotaknili skrivnosti poezije slovenskega pesnika in z njegovo interpretacijo poezije z nagrajeno pesniško zbirko Pogovori z nikomer zaokrožili svetovni dan poezije.

Oba pogovora si boste lahko ogledali na Facebooku koprske knjižnice.