DomovNaši krajiKnjižnica bo v virtualni obliki predstavila delovanja slovenskega društva Hospic

Knjižnica bo v virtualni obliki predstavila delovanja slovenskega društva Hospic

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper bo med 19. in 25. novembrom gostila fotografsko razstavo, ki je nastala ob obeležitvi 25. obletnice delovanja društva Hospic. Gre za nekoliko drugačen, bolj oseben pogled na delo in poslanstvo prostovoljcev društva, ki ga je v svoj objektiv spretno ujel fotograf Matija Tomc. Razstavo bodo zaradi ukrepov in priporočil NIJZ predstavili v virtualni obliki, in sicer na njihovi spletni strani in spletnih platformah Facebook in Instagram.

Prostovoljci Slovenskega društva Hospic prinašajo novo razsežnost v spremljanju umirajočih in žalujočih, saj s svojo prisotnostjo, posluhom in bližino uporabnikom bogatijo preostali čas življenja. Pred začetkom opravljanja prostovoljskega dela vsi prostovoljci društva opravijo začetno usposabljanje za prostovoljce.

Potujoča fotografska razstava prikazuje različna občutja in aktivnosti udeležencev začetnega usposabljanja za prostovoljce (ZUP), s katerim ti pridobijo strokovno podlago za vključenost v programe društva. S pomočjo usposabljanja prostovoljci pridobijo teoretično znanje s področij nege bolnika, odnosa do smrti, umiranja, žalovanja, duhovnosti in sočutne komunikacije z uporabniki. S predstavitvijo fotografske razstave javnosti želi Slovensko društvo Hospic poudariti pomen in vlogo prostovoljcev ter spodbuditi prostovoljce k opravljanju sočutnega dela za ljudi v življenjski stiski.

Foto: osrednja knjižnica Srečka Vilharja