Knjižnica se vrača na plažo

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Knjižnica na plaži se s poletjem znova vrača na slovenska obmorska kopališča. Obiskovalcem bodo tako pri roki knjige, izposoja knjižničnega gradiva pa bo letos organizirana ob upoštevanju varnostnih ukrepov NIJZ in drugih pristojnih organov za preprečevanje širjenja koronavirusa.

V sklopu projekta Knjižnica na plaži, ki bo obiskovalcem kopališč popestrila poletne dni, sodelujejo Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem. Knjižnic na plaži bo letos sedem, ki bodo dostopne na kopališču Žusterna, mestnem kopališču Koper in kopališču Valdoltra v Ankaranu, na centralni plaži Portorož, v Izoli pa bo knjižnica na plaži delovala na mestni plaži Svetilnik in v Arheološkem parku v Simonovem zalivu. Knjižnice bodo odprte vse dni v juliju in avgust, in sicer med 10. in 18. uro, knjižnica na mestni plaži v Portorožu pa bo svoja vrata odprla že v četrtek, 18. junija, medtem ko bo knjižnica na plaži Simonov zaliv obratovala po urniku Arheološkega parka.

Projekt je namenjen vsem bralkam in bralcem, ki v poletnih mesecih bolj kot knjižnico obiskujejo plaže, ter številnim dopustnikov, ki si poletni oddih težko predstavljajo brez dobrega branja. Knjige, ki si jih bodo prek projekta Knjižnica na plaži izposodili popolnoma brezplačno in za nedoločen čas, bodo lahko vrnili v katero koli od sodelujočih knjižnic, vključno s plažo. Gradivo si lahko izposodijo vsi obiskovalci, saj članstvo v sodelujočih knjižnicah ni pogoj za izposojo. Knjižnice bodo izposojo na plaži popestrile s pravljicami, literarnimi večeri in drugimi prireditvami za otroke in odrasle.